News Trade12 - Saham Asia Lemah menyusul Ucapan Yellen
Trade12
 
 • Trade12
 • Trade12
 • Trade12

Saham Asia Lemah menyusul Ucapan Yellen


Kebanyakan saham Asia menurun pada hari Jumaat selepas Pengurusi Rizab Persekutuan AS Janet Yellen dalam ucapannya yang disampaikan di Universiti Massachusetts mengesahkan bahawa kenaikan kadar faedah masih akan berlaku sebelum 2016.

Indeks Hang Seng jatuh 0.17 peratus dan indeks Nikkei 225 Jepun susut 0.06 peratus. Sementara itu, indeks saham utama China Shanghai Composite naik 0.86 peratus manakala S & P / ASX 200 meningkat 0.47 peratus.

Trade12

Tambahan pula, data awal menunjukkan bahawa aktiviti kilang September China lemah, mencecah catatan paras terendah pada tahun 2009.

Semerata di Asia, indeks Ogos harga pengguna Jepun (CPI) menurun 0.10 peratus tahun-ke-tahun seperti yang dianggarkan. Walau bagaimanapun, indeks harga perkhidmatan korporat negara (IHSG) mengukuh 0.70 peratus, lebih baik sedikit daripada jangkaan penganalisa 0.50 peratus.

Menurut seorang pegawai, kenaikan keuntungan korporat Jepun telah gagal untuk memulihkan penggunaan produk dan pelaburan perniagaan.

Kerajaan Jepun terus memberi amaran kepada pelabur mengenai pertumbuhan menurun dalam pasaran kewangan yang terkemuka dan yang baru muncul di Asia, terutamanya yang dicetuskan oleh kelembapan ekonomi yang terbesar. Dalam laporan, kerajaan memberi jaminan bahawa ekonomi negara mampu pulih secara sederhana. Walau bagaimanapun, ia menekankan bahawa perbelanjaan pengguna agak bertakung dan eksport juga jatuh, menyebabkan sentimen perniagaan yang rata.

Menurut Yutaka Murayama, pengarah analisa makroekonomi di pejabat Kabinet, jangkaan keseluruhan kerajaan Jepun adalah "lemah berbanding bulan lepas" dan "lebih dekat dengan penurunan," katanya. Murayama menyifatkan penurunan itu sebagai "de facto".

"Kelambatan dalam beberapa bidang yang kami nyatakan dalam laporan ini merujuk kepada kadar yang mengecewakan peningkatan dalam mekanisme pertumbuhan ekonomi yang positif seperti yang dilihat dalam penggunaan dan pelaburan perniagaan."

Ucapan Yellen

Dalam ucapan pertamanya berikutan mesyuarat dua hari dasar monetari Jawatankuasa Pasaran Terbuka Persekutuan (FOMC), Yellen mengumumkan bahawa dia menjangkakan kadar faedah jangka pendek sebelum tahun berakhir. Oleh itu, beliau percaya bahawa kebanyakan rakan-rakan pegawai Fed beliau akan menyokong pelaksanaan kenaikan kadar pada satu ketika dalam tempoh tiga bulan akan datang. Ini menjadi lebih teruk kekeliruan di kalangan pelabur bingung kerana Yellen menyampaikan perbezaan tumpul dari undi minggu lepas semasa mesyuarat polisi. Sejak Julai, menurut penganalisa, beliau telah menjatuhkan petunjuk bahawa dia tidak setuju kenaikan kadar.

Trade12

Oleh kerana inflasi AS yang lemah, FOMC memutuskan untuk tidak menaikkan harga, meninggalkan mereka pada tahap sifar terikat semasa sejak Krisis Kewangan Global 2008.

Bank pusat AS juga mengurangkan ramalan inflasi kepada 0.30 peratus bagi akhir tahun ini dan 1.70 peratus bagi akhir tahun 2016, menjangkakan bahawa ia tidak akan mencapai prospek pertumbuhan inflasi sebanyak dua peratus. Sejak tiga tahun lepas, kadar inflasi bulanan kekal di bawah sasaran Fed.

Walau bagaimanapun, Yellen percaya bahawa kekurangan inflasi adalah sementara kerana dolar yang lebih kukuh di tangan. Oleh itu, beliau menyatakan bahawa kadar inflasi akan naik ke sasaran dua peratus apabila pasaran buruh yang mencapai guna tenaga penuh.

Selain itu, beberapa pemimpin Fed telah memberikan petunjuk bahawa bank pusat yang paling penting di dunia hampir mengembalikan dasar walaupun keputusan untuk tidak menaikkan kadar.

Menurut Presiden Fed San Francisco John Williams, mesyuarat baru-baru ini sudah menjadi "sengit".

Wall Street Ditutup Rendah

Di tempat lain dalam pasaran saham, saham AS bangkit semasa sesi lewat Khamis. Walau bagaimanapun, Wall Street ditutup rendah sedikit di tengah-tengah waktu dagangan turun naik.

Dow Jones Industrial Average susut 0.48 peratus, berakhir di 16,201.32 mata, dimana menjunamnya saham penjagaan kesihatan dan selloff besar dalam Caterpillar, Inc., pengeluar peralatan pembinaan dan perlombongan yang terbesar di dunia, ditarik indeks ke bawah bersama-sama dengan dua yang lain indeks utama Amerika Syarikat.

Pada hari Khamis, Caterpillar mengumumkan pemotongan ramalan hasil dan pembuangan sebanyak 10,000 pekerjaan. Syarikat itu menurun unjuran pendapatan bagi 2015 kepada $48 bilion, lebih lemah daripada jangkaan penganalisa $48.82 bilion.

Komposit NASDAQ jatuh 0.38 peratus, tutup pada 4,734.48 manakala S & P 500 jatuh 0.34 peratus, tutup pada 1,932.24 dimana lima daripada 10 sectors- yang diketuai oleh kerugian dalam penjagaan kesihatan, perindustrian, dan industri- kewangan berakhir di tanda merah. Sementara itu, utiliti, barangan tenaga, dan pengguna saham melonjak.

Layari laman web kami di Trade12.com untuk mendapatkan maklumat terkini mengenai trend pasaran semasa. Trade12 ulasan peristiwa pasaran setiap hari untuk membantu membentuk komuniti perdagangan antarabangsa yang berpengetahuan dan kompeten dikendalikan oleh peserta pasaran aktif dan berwawasan kerana di sini di Trade12, kejayaan anda adalah kejayaan kami!

  Dagangan Matawang Asing


  Dagangan Matawang Asing adalah pembelian dan penjualan mata wang. Ia adalah yang terbesar, paling cair, dan yang paling pesat berkembang pasaran kewangan di dunia. Pelanggan boleh memilih mata wang mereka ingin berubah dan meletakkan perdagangan dengan.

  Dagangan CFD


  Kontrak untuk Perbezaan (CFD) Trading ialah satu perjanjian antara dua pihak untuk menukar perbezaan di antara harga pembukaan dan harga penutupan kontrak tertentu. CFD membolehkan anda untuk membuat teori tentang pergerakan harga, sama ada pasaran sedang menaik atau menurun.

  Dagangan Dalam Talian


  Dagangan dalam talian termasuk belian yang kerap dan menjual saham, komoditi, dan pasangan mata wang yang bertujuan untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Ia melibatkan alat-alat analisa teknikal seperti purata bergerak dan pengayun stokastik yang digunakan untuk mengenal pasti saham yang bernilai untuk dibeli pada semasa ini dan membantu pedagang-pedagang dalam proses perdagangan.

Penafian

Artikel-artikel yang disiarkan di laman blog ini tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendapat firma broker matawang asing. Semua kandungan yang disediakan dalam laman web ini bertujuan untuk memberi maklumat sahaja.

Hubungi Kami

Bersosial Media