News Trade12 - Dolar Didagang Lebih Kukuh Terhadap Pesaing-pesaing
Trade12
 
 • Trade12
 • Trade12
 • Trade12

Dolar Didagang Lebih Kukuh Terhadap Pesaing-pesaing


Dolar AS mengukuh berbanding mata wang lain pada hari Jumaat, selepas pengerusi Rizab Persekutuan, Janet Yellen membayangkan kemungkinan peningkatan kadar faedah sebelum akhir tahun ini.

Trade12

Dolar AS berkeuntungan selepas wakil  Fed, Janet Yellen menyatakan dalam ucapannya pada hari Khamis bahawa dia menjangkakan bank pusat untuk mula meningkatkan kadar faedah pada akhir tahun ini, selagi inflasi stabil dan ekonomi Amerika Syarikat mampu untuk meningkatkan pekerjaan.

Yellen berkata bahawa hampir semua syarikat-syarikat bersekutunya mungkin akan bersetuju dengan sasaran pelbagai peningkatan dalam Kadar Dana Persekutuan dalam tahun ini. Kenyataan beliau itu bercanggah dengan pendirian beliau sebelum ini mengenai isu tersebut pada minggu sebelumnya apabila Jawatankuasa Pasaran Terbuka Persekutuan berkata hanya 13 hingga 17 ahli-ahlinya sanggup untuk meningkatkan kadar faedah sebelum akhir tahun ini.

Sejak Julai, Yellen tidak terlibat secara peribadi dalam isu kenaikan kadar faedah.

Trade12

FOMC memutuskan pada hari Khamis untuk mengekalkan tahap semasa penanda aras Kadar Dana Persekutuan yang antara 0 dan 0.25 peratus. Kadar Dana Persekutuan digunakan oleh bank-bank untuk memberi pinjaman kepada persatuan-persatuan lain atas pinjaman semalaman.

Rizab Persekutuan pada masa yang sama mengurangkan unjuran purata inflasi kepada 0.3 peratus menjelang akhir tahun ini, sambil mengurangkan ramalan bagi inflasi pada akhir tahun depan kepada 1.7 peratus.

Sebaliknya, China terganggu pasaran kewangan antarabangsa, kerana mereka bergerak untuk menurunkan nilai yuan dalam usaha untuk menyuburkan ekonomi yang semakin lemah. Menurut bacaan awal aktiviti pengilangan China pada bulan September, pengeluaran kilang di negara Asia yang merosot ke paras terendah dalam tempoh enam tahun.

Indeks dolar AS, yang mengukur kekuatan mata wang AS berbanding mata wang utama yang lain meningkat kepada 96.318, bangkit daripada serendah 95.458 pada Khamis.

Data daripada Jabatan Buruh AS menunjukkan bahawa jumlah individu memfailkan tuntutan pengangguran awal pada minggu sebelumnya telah naik 3,000 hingga 267,000, di bawah jangkaan kenaikan 7,000.

Di samping itu, Jabatan Perdagangan Amerika Syarikat melaporkan bahawa bilangan barangan tahan lama menjunam sebanyak 2.0 peratus pada bulan sebelumnya, sejajar dengan ramalan.

Sementara itu, pasangan EUR / USD jatuh 0.59 peratus kepada 1.1167, dari tinggi 1.1296 dalam sesi dagangan sebelumnya. Euro kehilangan dalam lima dari enam sesi baru baru ini terhadap mata wang AS dan turun sebanyak lebih 1.6 peratus pada bulan tersebut.

Di tempat lain dalam pasaran mata wang, yen diniagakan rendah berbanding mata wang Amerika itu sebagai pasangan USD / JPY melonjak 0.32 peratus pada 120.44.

Menurut laporan rasmi pada hari Jumaat, indeks harga pengguna Tokyo jatuh pada kadar tahunan sebanyak 0.1 peratus pada September, lebih baik daripada jangkaan penurunan sebanyak 0.2 peratus. Walaupun perkhidmatan korporat indeks harga Jepun melonjak 0.7 peratus, lebih tinggi daripada unjuran 0.5 peratus.

Pasangan Mata Wang Yang Paling Diperdagangkan

Mata wang adalah yang secara umumnya mengakui bentuk wang seperti duit syiling dan nota yang diedarkan oleh kerajaan dan digunakan dalam ekonomi. Yang paling biasa digunakan dalam pertukaran untuk barangan dan perkhidmatan. Pada asasnya, mata wang berfungsi sebagai alasan untuk dagangan.

Trade12

Dalam pasaran pertukaran asing, nilai mata wang tertentu diukur sebaliknya kepada mata wang lain. Perdagangan mata wang asing melibatkan membeli satu mata wang dan menjual yang lain; Walau bagaimanapun, pasangan itu boleh dilihat sebagai satu surat cara.

 • EUR / USD - adalah pasangan mata wang AS yang paling diniagakan di dunia dan kedua paling terkenal mata wang Kesatuan Eropah. Pasangan mata wang mana euro dikenali sebagai mata wang asas dan dolar sebagai petikan adalah pasangan yang paling aktif diniagakan dalam pasaran mata wang asing. Aspek utama yang mempengaruhi perjalanan euro dan dolar pasangan adalah kekuatan selari kedua-dua Amerika Syarikat dan ekonomi Eropah.
 • USD / JPY - pasangan ini menawarkan spread yang rendah dan mudah tunai yang besar. Kepada peniaga-peniaga mata wang asing baru, berdagang pasangan mata wang ini boleh menjadi titik permulaan yang sangat baik.
 • GBP / USD - mata wang British dan pasangan dolar AS diakui di pasaran tukaran mata wang asing sebagai salah satu pasangan yang paling cair. Faktor yang paling penting memutuskan antara GBP dan USD adalah kekuatan yang bergantung kepada kedua-dua negara.

Ulasan Trade12 sentiasa menyampaikan maklumat yang boleh dipercayai untuk membantu pedagang-pedagang yang bercita-cita. Untuk pengalaman perdagangan utama, daftar untuk akaun live dengan Trade12.com dan mengambil kesempatan daripada peluang untuk berdagang dengan antarabangsa broker mata wang asing terbaik.

  Dagangan Matawang Asing


  Dagangan Matawang Asing adalah pembelian dan penjualan mata wang. Ia adalah yang terbesar, paling cair, dan yang paling pesat berkembang pasaran kewangan di dunia. Pelanggan boleh memilih mata wang mereka ingin berubah dan meletakkan perdagangan dengan.

  Dagangan CFD


  Kontrak untuk Perbezaan (CFD) Trading ialah satu perjanjian antara dua pihak untuk menukar perbezaan di antara harga pembukaan dan harga penutupan kontrak tertentu. CFD membolehkan anda untuk membuat teori tentang pergerakan harga, sama ada pasaran sedang menaik atau menurun.

  Dagangan Dalam Talian


  Dagangan dalam talian termasuk belian yang kerap dan menjual saham, komoditi, dan pasangan mata wang yang bertujuan untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Ia melibatkan alat-alat analisa teknikal seperti purata bergerak dan pengayun stokastik yang digunakan untuk mengenal pasti saham yang bernilai untuk dibeli pada semasa ini dan membantu pedagang-pedagang dalam proses perdagangan.

Penafian

Artikel-artikel yang disiarkan di laman blog ini tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendapat firma broker matawang asing. Semua kandungan yang disediakan dalam laman web ini bertujuan untuk memberi maklumat sahaja.

Hubungi Kami

Bersosial Media