News Trade12 - Microsoft Dijangka Memulakan Acara Windows 10
Trade12
 
 • Trade12
 • Trade12
 • Trade12

Microsoft Dijangka Memulakan Acara Windows 10


Di Bandar New York, Microsoft dijadualkan untuk mengadakan acara Windows 10 pada hari Selasa, di mana ia dijangkakan untuk mempamerkan produk baru termasuk telefon pintar Lumia, tablet Surface Pro dan penjejak kecergasan Miscrosoft.

Trade12

Peserta pasaran menunggu pelancaran perkakas baru digariskan khas untuk sistem operasi mudah alih Windows 10.

Syarikat itu hanya mendedahkan beberapa butiran dalam apa yang dijangkakan daripada acara itu.

Seorang wakil Microsoft menyatakan, "Kami mempunyai beberapa berita mengujakan untuk dikongsi tentang peranti Windows 10."

CEO syarikat multinasional itu, Satya Nadella adalah dijangka untuk menangani media semasa peringkat kritikal dalam hari-hari lebih awal Windows 10, terutamanya kelayakan perisian telefon pintar yang baru dibangunkan.

Acara yang paling dinantikan itu akan bermula pada 10 pagi di Bandar New York dan adalah ditetapkan untuk berlangsung selama sejam atau lebih. Microsoft turut mengesahkan bahawa setiap orang akan dapat menonton acara itu dalam talian melalui aliran langsung di laman web rasmi syarikat itu.

 

Apakah yang Dijangkakan daripada Acara Windows 10?

Sistem operasi Windows 10 itu, mungkin akan berjalan pada semua peranti Microsoft semasa dengan ciri-ciri cross-platform yang tidak sepenuhnya dihargai oleh kebanyakan pengguna. Ciri-ciri telefon pintar Microsoft akan menjadi fokus utama acara Windows 10 itu

Trade12

Jika telefon pintar Lumia boleh secara mudah menyokong perisian operasi pada komputer Windows 10, komputar riba, tablet atau Surface Pro, kemudian telefon pintar boleh digunakan sebagai alat berkuasa bagi usahawan.

Di sini adalah beberapa peranti Microsoft untuk dipaparkan di acara itu:

 • Lumia 950/950 XL - yang merupakan peranti perdana bagi telefon bimbit Windows 10. Ciri-ciri peranti itu baru-baru ini telah bocor dalam laman web syarikat UK pada minggu sebelumnya. Walaubagaimana pun, tarikh keluaran dan harga kekal tidak diketahui.
 • Surface pro 4 - yang merupakan versi yang paling terkini dalam siri tablet penggantian-komputer riba syarikat itu. Ia adalah diunjurkan untuk mengikut gaya yang terdahulu, tetapi dengan peningkatan yang ketara menggunakan cip terbaru Intel
 • Band 2 - yang merupakan versi penjejak kecergasan Microsoft asli yang jauh lebih baik, kerana syarikat itu menawarkan pembentukan semula sepenuhnya untuk mempamerkan skrin melengkung dan struktur logam.
 • Windows 10 - Microsoft mungkin akan membincangkan tentang kadar naik taraf kepada versi terkini Windows OS.
 • Surface Phone - Microsoft sebelum ini mengumumkan bahawa ia membangunkan versi telefon pintar tablet Surface, menggunakan rekabentuk industri yang sama.
 • Surface Pro Lebih Besar - syarikat teknologi itu dispekulasikan untuk melancarkan tablet Surface Pro 14 inci.

Walaubagaimana pun, Microsoft hanya mendapat 2.8 peratus daripada jualan telefon pintar dalam suku kedua 2015, jauh di bawah 84 peratus saham bagi Android dan 12 peratus bagi iOS Apple.

Menurut penganalisis, "Fokus dengan Windows 10 seolah-olah menjadi gambaran lebih besar."

"Harapan mereka adalah untuk Win10 menjadi platform rayuan yang cukup bagi pengguna bahawa mereka akan memilih untuk membawa jenama itu dan mengalami lebih untuk dunia telefon dan tablet," beliau menambah.

 

Windows 10 Binaan 10558 Bocor Dalam Talian

Ciri-ciri Windows 10 binaan 10558 baru telah berada dalam talian, menunjukkan perubahan ketara di dalam Antaramuka Pengguna itu.

Binaan 10558 baru itu bercirikan tetapan perubahan UI dan aplikasi baru termasuk Microsoft Phone, yang menunjukkan bahawa syarikat itu sedang bersedia bagi Threshold 2.

Sebagai tambahan kepada sistem operasi yang bertambah baik, binaan itu turut memaparkan perubahan besar dalam pelayar Edge terkini. Ia bercirikan preview tab, yang membenarkan pengguna untuk mengawasi tab lain tanpa perlu menukar mereka. Perubahan tambahan termasuk tweak tertentu di dalam pengurus muat turun dan tetingkap Developer Tools baru.

Trade12

Sebaliknya, menu diperbuat sedikit lebih kecil. Walaubagaimana pun, yang paling ketara dikalangan perubahan dalam Windows 10 adalah penambahan aplikasi seperti Skype Messaging dan Skype Video. Perubahan semasa itu menunjukkan bagaimana Microsoft mencari langkah baru untuk mengoptimumkan komunikasi, bersama dengan sasarannya untuk menggabungkan tetingkap pada peranti mudah alih.

Binaan 10558 baru itu turut menandakan kembalinya keupayaan untuk menyimpan aplikasi pada kad SD, aspek yang sangat berguna bagi pengguna tablet.

Walaubagaimana pun, memandangkan binaan 10558 itu masih belum lagi dikeluarkan secara rasmi, ia tidak disyorkan untuk memasang binaan Windows 10 baru.

Pada hari Isnin, saham Microsoft untung 2.17 peratus kepada $46.56 dalam dagangan awal tengahari.

Sentiasa dikemaskini dengan harga saham dan peristiwa pasaran daripada ulasan Trade12. Untuk keselesaan perdagangan anda, daftar akaun langsung dengan Trade12.com hari ini dan mula bekerja di dalam persekitaran perdagangan dalam talian yang selamat.

  Dagangan Matawang Asing


  Dagangan Matawang Asing adalah pembelian dan penjualan mata wang. Ia adalah yang terbesar, paling cair, dan yang paling pesat berkembang pasaran kewangan di dunia. Pelanggan boleh memilih mata wang mereka ingin berubah dan meletakkan perdagangan dengan.

  Dagangan CFD


  Kontrak untuk Perbezaan (CFD) Trading ialah satu perjanjian antara dua pihak untuk menukar perbezaan di antara harga pembukaan dan harga penutupan kontrak tertentu. CFD membolehkan anda untuk membuat teori tentang pergerakan harga, sama ada pasaran sedang menaik atau menurun.

  Dagangan Dalam Talian


  Dagangan dalam talian termasuk belian yang kerap dan menjual saham, komoditi, dan pasangan mata wang yang bertujuan untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Ia melibatkan alat-alat analisa teknikal seperti purata bergerak dan pengayun stokastik yang digunakan untuk mengenal pasti saham yang bernilai untuk dibeli pada semasa ini dan membantu pedagang-pedagang dalam proses perdagangan.

Penafian

Artikel-artikel yang disiarkan di laman blog ini tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendapat firma broker matawang asing. Semua kandungan yang disediakan dalam laman web ini bertujuan untuk memberi maklumat sahaja.

Hubungi Kami

Bersosial Media