News Trade12 - Adakah Jack Dorsey Kembali untuk Menyelamatkan Twitter?
Trade12
 
 • Trade12
 • Trade12
 • Trade12

Adakah Jack Dorsey Kembali untuk Menyelamatkan Twitter?


Laporan pada hari Rabu membuat spekulasi kemungkinan Jack Dorsey kembali seagai CEO tetap Twitter, berikutan masa depan firma rangkaian sosial itu kekal tidak menentu.

Dorsey telah menjadi CEO interim Twitter selepas Dick Costolo menyerahkan kembali jawatan pada bulan Jun 2015. Costolo meletak jawatan sebagai CEO selepas gagal untuk memimpin syarikat itu dalam meningkatkan pasarannya.

Trade12

Pada hari Isnin, syarikat itu secara rasmi mengumumkan bahawa ahli lembaganya meletakkan sokongan penuh dan kepercayaan mereka kepada Dorsey.

Dorsey kembali sebagai CEO Twitter bermakna bahawa beliau akan mengimbangi dua pekerjaan sukar secara serentak, berikutan beliau juga adalah CEO kepada syarikat pembayaran dalam talian bernama Square. Kedua-dua syarikat memerlukan pengurusan.

Pertumbuhan Twitter telah menarik kebimbangan serius daripada pelabur, yang percaya bahawa syarikat itu telah bergerak perlahan dengan inovasi baru dan menambah ciri-ciri baru. Sebaliknya, pasaran itu menjangkakan Square untuk memfailkan penawaran awam permulaan berikutan ia mula untuk menjual perkhidmatan perniagaan-berpusat sebagai tambahan kepada perisian pembayaran semasa.

Walaubagaimana pun, pelabur bimbang bahawa Dorsey mungkin mengalih fokusnya daripada Square untuk menumpukan perhatian pada Twitter pada waktu penting apabila Square di dalam peringkat revolusi.

Seorang penganalisis pemasaran mengulas, "Saya tidak bimbang bahawa tumpuan Dorsey akan menjangkau jauh daripada Square ke arah Twitter. Ia adalah berkenaan Square adalah pada titik tranformasi, hanya kerana syarikat itu mula untuk memperkenalkan perkhidmatan baru. Ia memerlukan pemimpin yang fokus yang boleh membimbing syarikat itu melalui perubahan ini."

Kembali pada tahun 2011, Dorsey telah mencuba untuk menguruskan kedua-dua syarikat dan keputusannya adalah mengecewakan bagi CEO itu. Itu adalah pada masa apabila Square memperkenalkan produk utama pertama, sementara Twitter melancarkan tab Discover bernama T1.

Menurut laporan, ramai orang percaya bahawa Dorsey telah bertambah baik sejak beliau meninggalkan jawatannya sebagai CEO Twitter. Penganalisis berkata bahawa beliau adalah pemimpin lebih baik kini berbanding tujuh tahun lalu, dan beliau tahu bagaimana untuk menambah baik produk lebih berbanding orang lain.

Banyak pelabur Twitter berpengaruh telah menolak permintaan mereka untuk Dorsey memimpin syarikat itu kerana pemahamannya tentang perkhidmatan dan visi beliau yang hebat untuk masa depan firma itu di dalam industri.

Dorsey, memperoleh jawatan CEO berbanding calon-calon yang berpotensi, termasuk, ketua pendapatan Twitter Adam Bain dan CFO syarikat itu Anthony Noto.

Selepas perlantikan beliau, Dorsey berkongsi rancangan beliau dalam satu tweet, "Kerja kami ke hadapan adalah untuk membuatkan Twitter mudah untuk difahami oleh sesiapa di seluruh dunia, dan memberikan utiliti lebih kepada orang yang gemar untuk menggunakannya setiap hari!"

 

Mengenali Jack Dorsey

Jack Dorsey di dalam usahawan Amerika adalah yang terkenal sebagai salah seorang daripada pengasas dan CEO perkhidmatan rangkaian sosial, Twitter. Beliau juga dikenali sebagai seorang daripada inovator terbaik dunia di bawah umur 35.

Evan Williams, Biz Stone, Noah Glass dan Jack Dorsey mengasaskan Obvious Corporation, yang mana kemudian disusun semula sebagai Twitter Inc. diketuai oleh Dorsey sebagai CEO. Ia telah dilaporkan bahawa Dorsey kehilangan jawatannya kerana beliau gagal memenuhi misi beliau sebagai pemimpin dengan meninggalkan kerja lebih awal untuk mengejar faedah lain.

Sebagai tambahan, Dorsey turut menubuhkan platform digital bagi pembayaran kad debit dan kredit pada peranti mudah alih pada bulan May 2010. Square adalah peranti kecil yang dilampirkan pada iPhone, iPad, iPod Touch atau peranti Android.

Square berkembang daripada semata-mata sepuluh pekerja pada tahun 2009 kepada lebih daripada seratus pekerja pada tahun 2011.

 

Twitter Buang Rancangan Perluasan

Menurut sumber, Twitter melupuskan rancangan minggu lepas bagi perluasan besar ke dalam ibu pejabat Uber dan Square di 1455 Market St., kelihatan seperti kerana kelembapan pekerjaan.

Trade12

Syarikat itu hampir menyiapkan perjanjian untuk menambah ruang lebih kurang 100,000 kaki persegi meletakkan projek perluasan AS itu tergendala.

Perjanjian itu telah dihalang oleh pertumbuhan perlahan syarikat itu dan harga sahamnya. Walaupun mencapai jangkaan bagi prestasi pendapatannya, pertumbuhan pengguna Twitter menunjukkan keputusan negatif, mempunyai hanya 304 juta pengguna, jauh di bawah Facebook dan Instagram.

Twitter melaporkan penurunan setiap suku sejak pelancarannya pada bulan November 2013.

Saham Twitter jatuh 49 peratus sepanjang 12 bulan lalu, mengakhiri dagangan hari Jumaat pada $26.31.

Di dalam perdagangan pra-pasaran pada hari Isnin, saham Twitter melonjak 1.3 peratus kepada $26.65.

Dapatkan kemaskini terkini dalam pasaran daripada ulasan Trade12, bimbingan terbaik anda dalam perdagangan dalam talian. Untuk mencapai potensi keuntungan maksimum, berdaftar untuk akaun langsung dengan Trade12.com hari ini!

  Dagangan Matawang Asing


  Dagangan Matawang Asing adalah pembelian dan penjualan mata wang. Ia adalah yang terbesar, paling cair, dan yang paling pesat berkembang pasaran kewangan di dunia. Pelanggan boleh memilih mata wang mereka ingin berubah dan meletakkan perdagangan dengan.

  Dagangan CFD


  Kontrak untuk Perbezaan (CFD) Trading ialah satu perjanjian antara dua pihak untuk menukar perbezaan di antara harga pembukaan dan harga penutupan kontrak tertentu. CFD membolehkan anda untuk membuat teori tentang pergerakan harga, sama ada pasaran sedang menaik atau menurun.

  Dagangan Dalam Talian


  Dagangan dalam talian termasuk belian yang kerap dan menjual saham, komoditi, dan pasangan mata wang yang bertujuan untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Ia melibatkan alat-alat analisa teknikal seperti purata bergerak dan pengayun stokastik yang digunakan untuk mengenal pasti saham yang bernilai untuk dibeli pada semasa ini dan membantu pedagang-pedagang dalam proses perdagangan.

Penafian

Artikel-artikel yang disiarkan di laman blog ini tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendapat firma broker matawang asing. Semua kandungan yang disediakan dalam laman web ini bertujuan untuk memberi maklumat sahaja.

Hubungi Kami

Bersosial Media