News Trade12 - Penurunan Apple di tengah-tangah Laporan Meyakinkan; Memeterai Perjanjian Besar
Trade12
 
 • Trade12
 • Trade12
 • Trade12

Penurunan Apple di tengah-tangah Laporan Meyakinkan; Memeterai Perjanjian Besar


Pada hari Khamis, saham pengeluar teknologi multinasional Amerika Apple, Inc. jatuh 2.20 peratus kepada $107.83, jatuh sehingga kira-kira 19 peratus daripada kemuncak bulan April, di tengah-tengah kebimbangan terhadap kelembapan ekonomi China, yang mana nampaknya satu daripada pasaran paling penting bagi produk Apple.

Walaupun kenaikan laporan jualan "hujung minggu pertama" iPhone 6s dan iPhone 6s Plus, saham itu masih jatuh dua peratus pada hari Isnin. Pelabur adalah bimbang sama ada Apple boleh mengatasi jualan tertinggi sepanjang masa.

Dalam setahun, gergasi teknologi itu jatuh sehingga hampir dua peratus.

Prestasi lemah Apple yang memeranjatkan adalah lebih teruk berbanding kejatuhan 10 peratus S&P 500 daripada paras tertinggi sepanjang masa.

Trade12

Tambahan lagi, menjadi salah satu daripada saham Amerika paling menguntungkan, kelembapan syarikat teknologi itu telah ditimbang dalam kejatuhan seluruh pasaran saham. Indeks Komposit NASDAQ jatuh 12.50 peratus daripada paras tertinggi 52-minggu.

Sewajarnya, penawaran telefon pintar Apple adalah produk terkemuka yang tidak lain peranti dan perkhidmatan terkini- jam Apple, Apple Music, dan Apple Pay baru- boleh melonjak prestasi jualan iPhone. Sesetengah penganalisis percaya bahawa produk dan perkhidmatan ini hampir tidak akan meningkatkan pasaran menurun Apple.

Tambahan lagi, sesetengah peserta pasaran fikir bahawa Apple perlu untuk mewujudkan kadar lebih murah bagi siri jam pintar mereka berikutan ia akan membawa "pemakaian jam tangan" untuk meningkat.

Jualan-Singkat Apple

Pinjaman bulan September dalam saham Apple mendapat 32 peratus dan penurunan secara ketara 31 peratus sepanjang minggu, sebagaimana ditunjukkan daripada data SunGard’s Astec Analytics. Data itu turut menunjukkan gambaran ke dalam aktiviti jualan-singkat.

Penjual-singkat meminjam saham dan menjualnya dengan harapan untuk membelinya dengan kurang- dalam tempoh jangka pendek- dan untuk memulangkannya kepada peminjam masing-masing, di mana kadar faedah yang sama terlibat.

Sepanjang minggu, Apple telah merekod jumlah kerugian sebanyak lebih kurang enam peratus, membayangkan bahawa penjual-singkat membungkus wang mereka. Sementara itu, S&P merekodkan 1.50 peratus kejatuhan.

Penjualan-singkat bulan September di dalam syarikat berpengkalan di California melonjak kepada 1.60 peratus daripada 1.10 peratus paras tertinggi pada bulan Julai. Walaubagaimana pun, ia kekal di bawah purata 2.70 peratus bagi industri teknologi umum.

Sejak jualan keluar besar-besaran di dalam pasaran Asia (terutamanya di dalam ekonomi terbesarnya, China) pada bulan Ogos, saham Apple telah melemah tujuh peratus kebanyakannya, sedikit lebih rendah berbanding penurunan sembilan peratus indeks terkemuka Amerika S&P 500.

Menurut penganalisis, pelabur mungkin menafsir terlalu tinggi jualan lanjut model iPhone terkini. Tambahan lagi, jumlah perdagangan semasa melibatkan saham Apple mencadangkan bahawa kelembapan akan berterusan.

Walaubagaimana pun, menurut Brad Lamensdorf, eksekutif di AdvisorShares Ranger Equity Bear ETF, "Kami tidak suka untuk terlibat ke dalam singkatan "perang" terlalu sesak yang telah terdapat orang selamanya."

Memihak kepada penyingkatan saham Apple baru-baru ini, "Apple adalah yang termurah untuk dipinjam. Terdapat banyak bekalan dan ia adalah kadar terendah mereka akan kenakan kepada anda."

Pedagang optimistik, sebaliknya, percaya bahawa setelah syarikat itu menggantirugi, ia adalah seperti bahawa saham itu akan menjadi lebih menarik dalam terma harga.

Apple Menubuhkan Wilayah Baru Santa Clara County

Dalam berita lain, Apple dilaporkan telah menandatangani perjanjian pajakan dengan Landbank Investments LLC bagi kampus 770,000 kaki persegi di Sunnyvale, California, beberapa jarak blok daripada Kampus 2 "angkasa lepas" di bandar Santa Clara County yang lain, Cupertino, yang baru-baru ini dalam pembinaan.

Trade12

Walaubagaimana pun, terma dan syarat perjanjian tersebut masih belum didedahkan kepada awam.

Spekulasi menyatakan bahawa struktur Apple baru boleh mengambil sehingga sebanyak 3,000 orang.

Untuk mengekalkan imej mesra alam, proposal bagi kampus Sunnyvale termasuk taman kecil, ruang terbuka, dan laluan berjalan dipenuhi dengan flora tempatan.

Walaubagaimana pun, tiada lagi garis masa pembinaan dan pembangunan ditetapkan. Oleh itu, pemindahan Apple masih belum dirancang.

Kampus baru Apple adalah seluruh kompleks tujuh-tingkat syarikat itu, Sunnyvale Crossing, yang mana adalah kawasan lot 290,000 kaki persegi yang memuatkan hampir 1,500 pekerja.

Sama ada ia adalah tentang prestasi pasaran saham Apple atau laporan kewangan yang lain diseluruh dunia, hanya layari laman web rasmi kami di Trade12.com untuk mendapatkan kemaskini terkini. Dalam harapan kami untuk menubuhkan broker forex terbaik di dunia, Trade12 mengulas berita pasaran harian mengenai saham, indeks, matawang, logam, dan komoditi untuk membantu anda mendapat pemahaman lebih baik tentang peristiwa perdagangan global dalam masa nyata. Kami mahu memberikan anda pengalaman perdagangan terbaik kerana di sini di Trade12, kejayaan anda adalah kejayaan kami!

  Dagangan Matawang Asing


  Dagangan Matawang Asing adalah pembelian dan penjualan mata wang. Ia adalah yang terbesar, paling cair, dan yang paling pesat berkembang pasaran kewangan di dunia. Pelanggan boleh memilih mata wang mereka ingin berubah dan meletakkan perdagangan dengan.

  Dagangan CFD


  Kontrak untuk Perbezaan (CFD) Trading ialah satu perjanjian antara dua pihak untuk menukar perbezaan di antara harga pembukaan dan harga penutupan kontrak tertentu. CFD membolehkan anda untuk membuat teori tentang pergerakan harga, sama ada pasaran sedang menaik atau menurun.

  Dagangan Dalam Talian


  Dagangan dalam talian termasuk belian yang kerap dan menjual saham, komoditi, dan pasangan mata wang yang bertujuan untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Ia melibatkan alat-alat analisa teknikal seperti purata bergerak dan pengayun stokastik yang digunakan untuk mengenal pasti saham yang bernilai untuk dibeli pada semasa ini dan membantu pedagang-pedagang dalam proses perdagangan.

Penafian

Artikel-artikel yang disiarkan di laman blog ini tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendapat firma broker matawang asing. Semua kandungan yang disediakan dalam laman web ini bertujuan untuk memberi maklumat sahaja.

Hubungi Kami

Bersosial Media