News Trade12 - Toyota Motors: Memasarkan Kereta Bercakap
Trade12
 
 • Trade12
 • Trade12
 • Trade12

Toyota Motors: Memasarkan Kereta Bercakap


Toyota Motor Corporation berhasrat untuk menjadi perintis pengeluar auto yang memasarkan kereta bercakap. Automobil ini direka khas untuk boleh menerima dan berkongsi data yang dipindahkan oleh rangka kerja luar dan kenderaan lain.

Trade12

Pada akhir tahun ini, Toyota ditetapkan untuk membangunkan pakej keselamatan Sistem Pengangkutan Pintar baru yang boleh diakses pada tiga model di Jepun. Projek baru pembuat kereta itu dipanggil ITS Connect, yang menggunakan frekuensi ITS 760 MHz yang dikawal selia oleh Jepun untuk menerima dan menghantar data.

Toyota akan mencipta sejarah dengan melaraskan ITS pada tiga model kereta tersebut sebagai pengeluar kereta yang pertama di dunia untuk memperkenalkan operasi pembantu pemandu yang menggunakan frekuensi ITS khusus kepada pasaran

ITS Connect menggunakan (V2V) kenderaan kepada kenderaan dan (V2I) kenderaan kepada infrastruktur komunikasi untuk memberikan pemandu kereta dengan maklumat keselamatan jenis ini yang tidak boleh diambil oleh pengesan di dalam kenderaan. Data-data ini termasuk data isyarat lalu lintas dan data tentang kewujudan pejalan kaki dan kenderaan lain pada titik buta.

Penambahan secara kerap kepada pelbagai kenderaan yang telah dilengkapi dengan ITS Connect, Toyota mensasarkan untuk membantu mengurangkan jumlah kemalangan jalanraya yang berlaku di persimpangan. Kemalangan jenis ini mencecah kira-kira 40 peratus daripada semua kemalangan jalan raya di Jepun.

 

Bagaimana ITS Connect berfungsi?

Alat pertama yang menggunakan ITS Connect adalah komunikasi kenderaan-kepada-infrastruktur, yang merupakan pemindahan tanpa wayar keselamatan kritikal dan data yang berdaya maju di antara automobil dan asas lebuhraya. Sistem ini terutamanya bertujuan untuk mencegah kemalangan kenderaan dan menyediakan pelbagai keselamatan, mobiliti dan faedah alam sekitar.

Trade12

Penyelidikan awal menunjukkan bahawa tambahan 12 peratus kemungkinan senario kemalangan boleh diselesaikan oleh aplikasi keselamatan V2I.

Berikut adalah beberapa ciri-ciri yang ditawarkan oleh Komunikasi Kenderaan-ke-Kenderaan:

Amaran Lampu Merah

Apabila menghampiri persimpangan dengan peralatan yang sesuai, jika isyarat lalu lintas adalah merah dan pemandu kereta tidak memperlahan, sistem komunikasi itu akan memberi amaran kepada pemandu itu dengan amaran audio dan visual.

Amaran Pertembungan Belok-Kanan

Apabila menunggu di persimpangan untuk membelok ke kanan dengan peralatan itu, pemandu kereta adalah diamarankan dengan amaran audio dan visual dalam senario berikut:

 • Jika mereka mengangkat kaki mereka dari brek dan mula untuk maju ketika kenderaan lain datang dari arah bertentangan.
 • Apabila pejalan kaki berjalan menyeberang jalan di sebelah kanan kenderaan.
 • Apabila terdapat ancaman yang pemandu tidak meyedari.

Penasihat Penukaran Isyarat

Apabila menunggu di persimpangan lampu merah dengan peralatan itu, pemasa undur akan diaktifkan untuk memaparkan baki masa sehingga perubahan lampu isyarat.

Kedua adalah komunikasi kenderaan-ke-kenderaan, yang merupakan teknologi automotif yang dibangunkan untuk membolehkan kenderaan berkomunikasi antara satu sama lain.

Trade12

Sistem komunikasi ini direka untuk mengelakkan kemalangan jalanraya dengan membenarkan kenderaan yang bergerak untuk berkongsi maklumat kedudukan dan kelajuan antara satu sama lain melalui rangkaian. Bergantung kepada pelaksanaan sistem itu, penyelam akan diberi peringatan tentang kemalangan yang berpotensi atau kenderaan itu boleh mengambil langkah berjaga-jaga seperti berhenti atau perlahan.

Di bawah ini adalah ciri-ciri yang ditawarkan oleh sistem komunikasi V2V:

Kawalan Radar Cruise Berkomunikasi

Teknologi V2V bertindak balas secara segera kepada pecutan dan nyahpecutan automobil lain yang dilengkapi dengan sistem berkomunikasi itu. Ini membolehkan dua atau lebih kenderaan untuk menjaga jarak yang selamat dan mengurangkan turun naik kelajuan, menyebabkan aliran trafik yang lebih lancar.

Notifikasi Kenderaan Kecemasan

Apabila ambulans yang menggunakan alat komunikasi itu membunyikan siren berdekatan, sistem itu memberi amaran kepada pemandu dengan amaran audio dan memaparkan lokasi bersebelahan dan jarak kenderaan kecemasan, termasuk arah di mana ia maju.

Toyota percaya bahawa perlaksanaan teknologi ITS akan memainkan peranan yang besar dalam pembangunan masa depan dengan mobiliti melibatkan keselamatan, kecekapan dan kebebasan.

Dengan visi ini, pembuat kereta itu telah menjana antara muka yang serasi dengan ITS, bersama-sama dengan organisasi lain dalam kedua-dua sektor awam dan swasta, dalam usaha untuk menukar penyelidikan jenis ini ke dalam produk yang berfungsi secepat yang mungkin.

Pada tahun 2013, Toyota telah mengambil bahagian dalam projek demonstrasi kerjasama awam-swasta ITS Green Safety untuk mengukur kesan sosial dan kelulusan sistem komunikasi itu.

Selain itu, Toyota juga mengambil bahagian dalam ITS Connect Promotion Consortium, untuk bersedia bagi pengenalan yang lancar dan perlaksanaan sistem global itu.

Ulasan Trade12 menyampaikan berita pasaran terbaik dan boleh dipercayai. Untuk pengalaman perdagangan yang lebih menguntungkan, daftar untuk akaun langsung dengan Trade12.com hari ini!

  Dagangan Matawang Asing


  Dagangan Matawang Asing adalah pembelian dan penjualan mata wang. Ia adalah yang terbesar, paling cair, dan yang paling pesat berkembang pasaran kewangan di dunia. Pelanggan boleh memilih mata wang mereka ingin berubah dan meletakkan perdagangan dengan.

  Dagangan CFD


  Kontrak untuk Perbezaan (CFD) Trading ialah satu perjanjian antara dua pihak untuk menukar perbezaan di antara harga pembukaan dan harga penutupan kontrak tertentu. CFD membolehkan anda untuk membuat teori tentang pergerakan harga, sama ada pasaran sedang menaik atau menurun.

  Dagangan Dalam Talian


  Dagangan dalam talian termasuk belian yang kerap dan menjual saham, komoditi, dan pasangan mata wang yang bertujuan untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Ia melibatkan alat-alat analisa teknikal seperti purata bergerak dan pengayun stokastik yang digunakan untuk mengenal pasti saham yang bernilai untuk dibeli pada semasa ini dan membantu pedagang-pedagang dalam proses perdagangan.

Penafian

Artikel-artikel yang disiarkan di laman blog ini tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendapat firma broker matawang asing. Semua kandungan yang disediakan dalam laman web ini bertujuan untuk memberi maklumat sahaja.

Hubungi Kami

Bersosial Media