News Trade12 - Google Membeli Jibe Mobile, Berakhir Tindakan Undang-Undang dengan Microsoft
Trade12
 
 • Trade12
 • Trade12
 • Trade12

Google Membeli Jibe Mobile, Berakhir Tindakan Undang-Undang dengan Microsoft


Google menyatakan pada hari Rabu yang lepas bahawa mereka telah membangunkan Jibe Mobile, sebuah tetapan pesanan yang dicipta untuk membantu pembawa membina sokongan bagi pesanan video asal ke dalam perkhidmatan mereka.

Kerja tersebut, bermaksud untuk membuat perbualan video sebagai global dan saling beroperasi sebagai pesanan teks adalah dikenali sebagai Rich Communications Services atau RCS.

"Kami sangat teruja untuk mengumumkan bahawa pasukan Jibe Mobile menyertai Google untuk membantu kita membawa RCS kepada penonton global," Google berkata dalam satu kenyataan.

"Jibe adalah pembekal utama perkhidmatan RCS dan mereka akan terus membantu pembawa menggunakan RCS secara mudah kepada pengguna mereka. Kami tidak sabar untuk bekerja dengan mereka dan membina kerja yang hebat yang telah mereka lakukan."

Kedudukan kewangan tidak didedahkan.

Trade12

Sebagai sebahagian daripada komitmen untuk menyokong RCS sebagai sebahagian daripada pendekatan pesanan mereka, google menyatakan bahawa mereka membuat pembelian.

"Pembawa pesanan SMS telah digunakan oleh berbilion orang setiap hari dan membolehkan mereka untuk sampai kepada sesiapa di seluruh dunia, tanpa mengira peranti mereka, pembawa, aplikasi atau lokasi," jurutera Adroid dan "menteri pesanan" Mike Dodd menyatakan dalam sebuah catatan blog.

"Walaubagaimana pun, ciri-ciri yang terdapat di dalam SMS masih belum diteruskan dengan aplikasi pesanan moden. Rich Communications Services (RCS) adalah standard baru untuk pembawa pesanan dan membawa pelbagai ciri yang orang jangkakan daripada pesanan mudah alih, seperti perbualan kumpulan, gambar resolusi tinggi dan banyak lagi."

Dodd selanjutnya menambah bahawa Google akan meneruskan kerja ini dengan pembawa.

"Kami sangat teruja untuk bekerjasama dalam satu kumpulan dengan operator mudah alih, pembuat peranti dan seluruh ekosistem Android untuk menyokong standard RCS dan membantu mempercepatkan penggunaan mereka dengan cara yang lebih konsisten," Dodd menyatakan.

"Kami telah bekerja secara rapat dengan kebanyakan rakan kami dalam melaksanakan RCS, dan mengalu-alukan untuk mengembangkan ekosistem RCS bersama-sama."

Google Akhiri Tindakan Undang-Undang dengan Microsoft

Caj tuntutan telah meninggalkan kesan yang menjengkelkan kepada semua ciptaan luar biasa yang dilihat di dalam dunia teknologi dan alat beberapa dekad yang lalu. Mujurlah, syarikat-syarikat tersebut telah mengalah terhadap hujah-hujah yang sah dalam beberapa tahun.

Hanya pada malam semalam, Google dan Microsoft keduanya mengisytiharkan idea untuk mengakhiri rantaian kes mahkamah menentang satu sama lain di Amerika Syarikat dan German dengan hampir 20 kes berbeza yang terjejas oleh perjanjian. Tiada apa-apa yang diperkatakan lagi begitu juga dengan jumlah wang yang akan terlibat, jika terdapat apa-apa.

Trade12

Kembali pada tahun 2010, Microsoft memfailkan sebuah kes undang-undang, menuntut bahawa Adroid telah menggunakan teknologi mereka dan kemudian memfailkan sebuah kes lagi terhadap Motorola, yang pada masa itu dimiliki oleh Google. Motorola telah meminta royalti daripada Microsoft terhadap jualan konsol Xbox, sebagai sebahagian daripada pertempuran undang-undang. Bagi kebanyakan, ia kelihatan seperti mereka adalah hanya sebahagian daripada apa yang sedang berlaku dan ia adalah lebih kepada itu mengapa Google dan Microsoft mempunyai pertikaian yang sangat besar.

Walaubagaimana pun, sesuatu yang baru sedang berlaku sebahagian daripada penyelesian jumlah kes undang-undang Microsoft dan Google, tetapi mereka juga akan bekerjasama dalam prosiding harta intelek bergerak ke hadapan, yang termasuk perisian mampatan video yang mana Netflix dan Amazon juga turut mengusahakannya.

"Google dan Microsoft telah bersetuju untuk bekerjasama dalam perkara patent tertentu dan menjangka bekerja bersama di dalam bidang lain pada masa depan untuk manfaat pengguna kami," menyatakan kenyataan bersama mereka.

Mereka bukan satu-satunya syarikat yang mencuba untuk bebas daripada tekenan pertengkaran undang-undang yang berterusan. Hanya pada tahun lepas, Apple dan Samsung telah membuat keputusan untuk menarik keluar kes di banyak negara, selain daripada kes terbesar mereka di Amerika Syarikat, yang turut kelihatan hampir tamat. Minggu ini, keduanya telah diluluskan untuk bercakap tentang resolusi selepas keputusan lain terhadap Samsung.

Trade12

Ketahui berita lebih lanjut tentang saham dan pasaran kewangan lain dengan melayari laman web rasmi kami dan membaca ulasan Trade12 tentang peristiwa pasaran dan ekonomi umum. Mula berdagang dalam talian dengan mendaftar akaun langsung dengan kami dan menjana keuntungan besar dengan bantuan daripada broker forex terbaik kami.

  Dagangan Matawang Asing


  Dagangan Matawang Asing adalah pembelian dan penjualan mata wang. Ia adalah yang terbesar, paling cair, dan yang paling pesat berkembang pasaran kewangan di dunia. Pelanggan boleh memilih mata wang mereka ingin berubah dan meletakkan perdagangan dengan.

  Dagangan CFD


  Kontrak untuk Perbezaan (CFD) Trading ialah satu perjanjian antara dua pihak untuk menukar perbezaan di antara harga pembukaan dan harga penutupan kontrak tertentu. CFD membolehkan anda untuk membuat teori tentang pergerakan harga, sama ada pasaran sedang menaik atau menurun.

  Dagangan Dalam Talian


  Dagangan dalam talian termasuk belian yang kerap dan menjual saham, komoditi, dan pasangan mata wang yang bertujuan untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Ia melibatkan alat-alat analisa teknikal seperti purata bergerak dan pengayun stokastik yang digunakan untuk mengenal pasti saham yang bernilai untuk dibeli pada semasa ini dan membantu pedagang-pedagang dalam proses perdagangan.

Penafian

Artikel-artikel yang disiarkan di laman blog ini tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendapat firma broker matawang asing. Semua kandungan yang disediakan dalam laman web ini bertujuan untuk memberi maklumat sahaja.

Hubungi Kami

Bersosial Media