News Trade12 - Google Buka Penawaran Baru
Trade12
 
 • Trade12
 • Trade12
 • Trade12

Google Buka Penawaran Baru


Trade12

Telefon Pintar Nexus

Pada hari Selasa, Google Inc. akhirnya melancarkan Nexus 5X (Nexus 5 2015) dan Nexus 6P (Nexus 6 2015), yang menggunakan sistem operasi baru (OS), Android Marshmallow, pada satu acara Google di San Francisco yang diterajui oleh Ketua Pegawai Eksekutif yang baru dilantik Sundar Pichai.

Menurut Andrei Popescu, pengarah kejuruteraan dalam kumpulan Android Google, telefon pintar perdana baru adalah "idea penjelmaan daripada peranti sempurna Android- platform bagi pemaju aplikasi menunjukkan ciri-ciri baru Marshmallow dan menunjukkan apa yang boleh dilakukan oleh Android."

Nexus 5X yang dihasilkan oleh LG melibatkan paparan 5.20 inci dengan ketumpatan 423 piksel seinci (PPI), dilindungi oleh Corning Gorilla Glass 3 pada tahun lepas. Tambahan terbaru kepada siri Nexus 5 menampilkan ciri Qualcomm Snapdragon 808 hexa-teras pemproses yang sama seperti LG G4 dan 2GB RAM . Ia boleh didapati dalam 16GB dan 32GB kapasiti simpanan.

Sementara itu, Nexus 6P dirangka dengan paparan 5.70 inci 2K AMOLED dan ketumpatan 518 PPI, dilindungi oleh Gorilla Glass 4 yang terkini. Ia didatangkan dengan pemproses Qualcomm Snapdragon 810 octo-core dan 3GB RAM. Ia boleh didapati dalam tiga pilihan kapasiti penyimpanan: 32GB, 64GB dan 128GB.

Ia adalah peranti pertama Google Nexus yang direka oleh rangkaian dan peralatan telekomunikasi multinasional China pengilang Huawei Technologies Co. Ltd.

Kedua-dua telefon pintar menyokong penyambung baru USB jenis-C yang memperkenalkan pengecasan lebih cepat. Oleh itu, port USB 3.0 boleh menghasilkan empat jam hayat bateri dalam tempoh pengecasan hanya 10 minit untuk 5X, dan sehingga tujuh jam untuk 6P.

Selain itu, kedua-dua peranti termasuk  Nexus Imprint di bahagian belakang, mempamerkan sokongan terbina Marshmallow untuk pengesan cap jari, melengkapkan cara telefon yang diwujudkan secara semulajadi.

"Dengan penyokong cap jari di dalam Marshmallow ia akan membolehkan pemaju aplikasi untuk menggunakan pengesan cap jari dan tidak perlu mencuba dan menyokong perlaksanaan setiap pengeluar individu," kata Popescu.

Nexus 5X dan Nexus 6P kedua-duanya direka dengan gerakan Sensor Hub bersama pemproses baru Google dan kamera 12.3 megapiksel yang lebih baik dengan pengesan kemera Sony, yang membolehkan peranti untuk mengambil gambar lebih pantas dengan laser autofokus. Kamera yang direka semula untuk Nexus 6P menyokong video 4K dan mod video gerakan perlahan. Nexus 5X didatangkan dengan kamera hadapan 5 megapiksel sementara Nexus 6P didatangkan dengan 8-megapiksel kamera hadapan.

Nexus 5 2015 boleh didapati dalam warna hitam, putih, dan biru sementara Nexus 6 2015 boleh didapati dalam aluminium, grafit, dan fros. Harga Nexus 5 bermula pada $379 sementara Nexus 6 bermula pada $499.

Android Marshmallow

Android versi baru itu menawarkan hayat bateri yang lebih kukuh, ciri-ciri bantuan yang lebih pintar, dan ciri-ciri perkakasan yang lebih baik seperti gerakan dan pemproses pengiktirafan-suara. Ia juga akan meneruskan astetik Material Design Google, berkod nama Quantum Paper. Material Design adalah bahasa rekabentuk yang membolehkan penggunaan susun atur berasaskan grid yang lebih liberal, animasi dan peralihan responsif, padding, dan kesan mendalam seperti lampu dan bayang-bayang.

Trade12

Popescu berkata, "Marshmallow adalah versi Android paling digilap kami setakat ini. Kami benar-benar bekerja keras untuk membuat perkara-perkara seperti animasi sangat lancar."

Versi Android yang lebih baik akan datang ke peranti Android lain pada 2016.

Google Chromecast

Google juga memperkenalkan Chromecast, peranti pengaliran kini boleh didapati untuk kedua-dua TV dan audio.

Chromecast baru mempunyai ciri-ciri luaran yang berbeza sama sekali.

"Perubahan perkakasan utama yang telah kami lakukan, yang akan menjejaskan cara Chromecast berfungsi, adalah sistem wifinya," kata Naib Presiden Pengurusan Produk Rishi Chandra. Beliau berkata, "Kami kini mempunyai empat antena di dalam yang sentiasa boleh memantau rangkaian wifi rumah anda dan secara dinamik menyesuaikan diri dengan saluran dan kekerapan terbaik untuk memberikan anda prestasi yang paling stabil."

Peranti pengaliran itu boleh didapati dalam tiga jenis warna: hitam, kuning dan coral.

Pengurus Kanan Produk Micah Collins berkata, "Chromecast itu adalah di belakang TV anda dan anda hampir tidak pernah melihatnya, tetapi kami hanya mahu berseronok dengan warna dan mengambil sedikit risiko juga."

Oleh yang demikian, syarikat teknologi itu turut mereka semula aplikasi Chromecast, yang boleh didapati untuk kedua-dua Android dan IOS. Ciri-ciri baru termasuk cadangan "apakah untuk ditonton."

Sebelum ini, aplikasi itu digunakan semata-mata untuk menyediakan peranti dan mengubah suai tetapan. Kini, aplikasi itu boleh digunakan sebagai alat kawalan jauh untuk dongle pengaliran Chromecast.

Versi baru aplikasi Chromecast kini boleh mendatangkan faedah untuk kedua-dua Android dan peranti IOS.

Tambahan pula, Chromecast kini juga digunakan untuk penstriman lagu-lagu. Peranti audio baru boleh memberi kuasa kepada mana-mana pembesar suara ke pembesar suara pengaliran WiFi.

Dengan Chromecast untuk Audio, pengguna kini boleh mengaliran muzik dari aplikasi seperti Spotify, Muzik Google Play, Pandora dan Deezer.

Apple Music, sebaliknya, boleh didapati untuk Android menjelang akhir tahun. Walau bagaimanapun, keserasian peranti Chromecast dengan Apple Music masih tidak dijamin.

Kedua-dua Chromecast dan Chromecast untuk Audio boleh didapati pada harga $35 setiap satu.

Pixel C

Pada majlis itu, Google mendedahkan tablet Android 10.20 inci terbaru, Pixel C, yang menonjolkan ciri utama baru: papan kekunci boleh alih.

Pixel C tidak berfungsi semata-mata pada Chrome OS, tidak seperti model yang lalu dalam siri Pixel.

Papan kekunci boleh alih itu dipasang di belakang dan disokong oleh magnet. Ia boleh bertukar ke dalam bentuk seperti tablet komputer dengan plat magnet berengsel pada papan kekunci.

Trade12

Tablet baru melibatkan nisbah aspek 1:1.414 yang menyokong eksperimen mod berbilang tetingkap Marshmallow ini.

Pixel C akan bermula pada harga $499, sementara aksesori papan kekunci boleh didapati pada harga $149.

Kekal dikemas kini dengan peristiwa terkini di seluruh dunia dengan Trade12.com. Sebagaimana kami mensasarkan untuk menjadi broker forex terbaik untuk anda, Trade12 mengulas peristiwa pasaran untuk membantu anda untuk mengasah pemahaman anda tentang trend yang ketara di dalam ekonomi. Di sini di Trade12, kejayaan anda adalah kejayaan kami!

  Dagangan Matawang Asing


  Dagangan Matawang Asing adalah pembelian dan penjualan mata wang. Ia adalah yang terbesar, paling cair, dan yang paling pesat berkembang pasaran kewangan di dunia. Pelanggan boleh memilih mata wang mereka ingin berubah dan meletakkan perdagangan dengan.

  Dagangan CFD


  Kontrak untuk Perbezaan (CFD) Trading ialah satu perjanjian antara dua pihak untuk menukar perbezaan di antara harga pembukaan dan harga penutupan kontrak tertentu. CFD membolehkan anda untuk membuat teori tentang pergerakan harga, sama ada pasaran sedang menaik atau menurun.

  Dagangan Dalam Talian


  Dagangan dalam talian termasuk belian yang kerap dan menjual saham, komoditi, dan pasangan mata wang yang bertujuan untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Ia melibatkan alat-alat analisa teknikal seperti purata bergerak dan pengayun stokastik yang digunakan untuk mengenal pasti saham yang bernilai untuk dibeli pada semasa ini dan membantu pedagang-pedagang dalam proses perdagangan.

Penafian

Artikel-artikel yang disiarkan di laman blog ini tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendapat firma broker matawang asing. Semua kandungan yang disediakan dalam laman web ini bertujuan untuk memberi maklumat sahaja.

Hubungi Kami

Bersosial Media