News Trade12 - Facebook Lancar Produk Iklan Baru untuk Menarik Pengiklan TV
Trade12
 
 • Trade12
 • Trade12
 • Trade12

Facebook Lancar Produk Iklan Baru untuk Menarik Pengiklan TV


Laman rangkaian sosial Facebook yang paling popular di dunia telah melancarkan produk pengiklanan baru yang akan menyokong pemasar mencapai pembeli pada peranti mudah alih mereka. Sasaran alat ini adalah untuk menarik pengiklan TV ke dalam rangkaian mereka yang mempunyai hampir 1.5 bilion pengguna.

Sejak ahli-ahli generasi baru meluangkan kebanyakan masa mereka menggunakan peranti mudah alih mereka berbanding berada di depan TV, pengiklan yang menggunakan grafik panjang boleh menerima leverage yang lebih dengan produk semasa mereka.

Kebanyakan pilihan-pilihan pemasaran akan dapat diakses pada aplikasi mudah alih Instagram yang berkongsi foto dan video mereka, yang telah diumumkan pada minggu lepas yang telah mencapai 400 juta pengguna aktif bulanan.

Syarikat tersebut membuat $10bn (£6.5bn) keuntungan iklan tahunan, dan tiga suku darinya datang daripada peranti mudah alih. Carolyn Everson, naib presiden Facebook untuk penyelesaian pemasaran global menyatakan bahawa "Kami mahu menjadi platform tunggal yang paling penting untuk semua perniagaan."

Trade12

Facebook mendakwa bahawa mereka mempunyai 2.5 juga pengiklan, dan angka ini telah meningkat 25% sejak bulan Februari. Sementara pada TV, promoter membayar asas daripada jumlah penonton yang boleh dicapai oleh iklan itu. Pada Facebook, pengiklan boleh memilih penonton khusus, seperti wanita berumur di antara 18 hingga 35 tahun atau mereka yang sebelum ini adalah pada laman web tertentu.

Iklan "Brand Awareness" adalah alat baru yang lain, yang boleh membantu pemasar untuk mencapai keluar kepada jumlah penonton yang lebih besar untuk mengiklankan nama jenama perniagaan. Sebagai tambahan, pengiklan akan mempunyai manfaat untuk mengetahui sama ada pembeli telah melihat iklan itu atau tidak.

"Adakah Facebook mahukan dolar iklan video? Ya. Pengumuman ini menunjukkan bahawa Facebook mendengar dan bertindak balas kepada komuniti iklan, yang mahukan alat lebih baik untuk mengukur keputusan daripada pengiklanan pada Facebook," dinyatakan oleh seorang penganalisis di firma penyelidikan eMarketer, Debra Aho Williamson.

Firma penyelidikan tersebut berkata bahawa semasa pasaran untuk promosi video digital dijangka untuk meningkat sebanyak 13% kepada hampir $15bn pada tahun 2019, pengiklanan TV dijangkakan untuk meningkat pada masa sama sebanyak 2% kepada $78bn.

Williamson menambah "Walaupun berikutan video digital berkembang dengan peratusan dua angka tahun ke tahun, perbelanjaan iklan TV adalah masih dijangkakan untuk meningkat. Kami tidak melihat perbelanjaan TV jatuh pada perbelanjaan video digital,"

Produk iklan Facebook baru telah dilancarkan pada hari Ahad di hadapan Minggu Pengiklanan Ke-12 Bandar New York.

Trade12

Butang Dislike Akan Ditambah Tidak Lama Lagi Pada Ciri Sosial Facebook

Perkara lain yang dilancarkan oleh Facebook adalah ciri sosial yang paling diminta, iaitu butang dislike. CEO Mark Zuckerberg mengesahkan tentang ini selepas setahun diminta oleh pengguna platform media sosial. Semasa sesi Q&A di pejabat utama Facebook di Menlo Park California, Pengasas dan CEO Facebook Makr Zuckerberg menyatakan bahawa platform itu adalah "sangat hampir" untuk mendapat butang baru, mereka sedang bekerja untuk itu dan ia tidak lama lagi akan sedia untuk ujian pengguna.

Mark Zuckerberg berkata "Orang telah bertanya tentang butang dislike selama bertahun-tahun. Mungkin beratus orang telah bertanya tentang ini, dan hari ini adalah hari istimewa kerana hari ini adalah hari saya sebenarnya hendak mengatakan bahawa kami sedang bekerja untuk ia, dan sangat hampir untuk menjalankan ujian untuk itu."

Butang Dislike akan menjadi langkah untuk pengguna Facebook meluahkan empati, beliau juga menambah bahawa beliau tidak mahu ia untuk menjadi mekanisme bagi pengguna untuk "merendahkan undi" catatan orang lain di Facebook. Butang Dislike akan menjadi yang paling sesuai pada waktu apabili menekan "like" pada "catatan sedih" dirasakan tidak sensitif.

Mark Zuckerberg menyatakan "Apa yang mereka benar-benar mahu adalah kebolehan untuk meluahkan empati. Tidak semua masa adalah masa yang baik." Zuckerberg telah bertahun-tahun menolak permintaan untuk butang seperti itu bagi mengelakkan sistem undian cara Reddit untuk suka menentang tidak suka di bawah catatan seseorang.

Beliau tidak menentukan bilakah butang baru itu akan dilancarkan atau apakah ia akan dipanggil secara rasmi, tetapi CEO Facebook itu menyatakan, "Kami mempunyai idea bahawa apakah yang telah bersedia untuk diuji tidak lama lagi, dan bergantung pada bagaimana ia dilakukan, kemudian mengeluarkan ia secara lebih meluas."

Mudah-mudahan, butang dislike tersebut tidak membuatkan pengguna Facebook untuk tidak menyukai catatan orang lain dan pengguna Facebook akan meletakkan ia ke dalam kegunaan yang baik.

Professor Andrea Forte, pakar dalam media sosial dan penyertaan di Drexel Universiti di Philadelphia berkata, "Butang baru tersebut tidak akan membuatkan pengguna Facebook tiba-tiba membalikkan catatan orang lain."

Anda boleh layari trade12.com untuk kemaskini lebih lanjut tentang pasaran saham. Cuba perdagangan dalam talian, daftar akaun langsung dan mula menjana keuntungan. Untuk membuat keuntungan banyak dalam setiap sesi, baca isyarat perdagangan terkini dan Trade12 reviews tentang acara pasaran yang bermakna. Mulakan perdagangan dalam talian dan sertai broker forex terbaik kami.

  Dagangan Matawang Asing


  Dagangan Matawang Asing adalah pembelian dan penjualan mata wang. Ia adalah yang terbesar, paling cair, dan yang paling pesat berkembang pasaran kewangan di dunia. Pelanggan boleh memilih mata wang mereka ingin berubah dan meletakkan perdagangan dengan.

  Dagangan CFD


  Kontrak untuk Perbezaan (CFD) Trading ialah satu perjanjian antara dua pihak untuk menukar perbezaan di antara harga pembukaan dan harga penutupan kontrak tertentu. CFD membolehkan anda untuk membuat teori tentang pergerakan harga, sama ada pasaran sedang menaik atau menurun.

  Dagangan Dalam Talian


  Dagangan dalam talian termasuk belian yang kerap dan menjual saham, komoditi, dan pasangan mata wang yang bertujuan untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Ia melibatkan alat-alat analisa teknikal seperti purata bergerak dan pengayun stokastik yang digunakan untuk mengenal pasti saham yang bernilai untuk dibeli pada semasa ini dan membantu pedagang-pedagang dalam proses perdagangan.

Penafian

Artikel-artikel yang disiarkan di laman blog ini tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendapat firma broker matawang asing. Semua kandungan yang disediakan dalam laman web ini bertujuan untuk memberi maklumat sahaja.

Hubungi Kami

Bersosial Media