News Trade12 - Tesla Lancar Kemaskini baru pada Perisian Modal 7.0
Trade12
 
 • Trade12
 • Trade12
 • Trade12

Tesla Lancar Kemaskini baru pada Perisian Modal 7.0


Tesla terus membangunkan kereta dengan menambahkan ciri-ciri canggih.

Ketua Pegawai Eksekutif Tesla, Elon Musk mendedahkan melalui akaun twitternya pada hujung minggu ini bahawa perisian Tesla Model 7.0, yang terdiri daripada komponen pemandu automatik (autopilot) baru, akan dipamerkan menggunakan jarigan tanpa kabel (wireless) kepada pemilik Tesla pada hari Khamis.

Trade12

"Ada berita menarik minggu ini: perisian Tesla Versi 7 dengan Autopilot akan bersiaran pada hari Khamis!" Musk menulis di laman Twitter nya.

Kesemua kereta Tesla yang telah ke pengeluaran sejak bulan Oktober tahun lepas, telah dilengkapi dengan perkakasan yang serasi dengan ciri-ciri autopilot. Walau bagaimanapun, perisian baru tidak dikeluarkan berpiawai (standard) kerana pemilik kereta Tesla dikehendaki membayar tambahan $ 2,500 untuk ciri separuh tanpa pemandu.

Sebagai sebahagian daripada program beta, pemilik Tesla terpilih mempunyai akses kepada perisian yang dinaik taraf sejak bulan Ogos sebelum ianya boleh didapati kepada umum minggu ini.

Keupayaan Autopilot baru perisian Tesla Model 7.0, telah meningkatkan keupayaan Model S untuk membantu pemandu memandu di lebuh raya dan membantu dengan meletak kereta selari.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Elon Musk, pelbagai muka pengguna  (user interface) pada Tesla 17 inci pusat timbunan paparan LCD, akan juga direka untuk permukaan yang segar.

Pada hari Khamis, perisian yang telah dinaik taraf boleh didapati untuk dimuat turunkan dan akan dipasangkan di pangkalan kereta Tesla Modal S dalam tempoh lima hari. Ia menyediakan Modal S dengan keupayaan sama seperti Tesla Model X SUV yang telah memulakan penghantaran pada 30 September dalam jumlah yang sangat terhad.

Namun, ciri-ciri panduan autonomi seperti mod kereta valet kembali yang meletak kereta dan menggerakkan kenderaan di garaj tanpa pemandu, tidak termasuk dalam siaran 7.0.

Apakah Yang Autopilot Boleh Lakukan?

Dengan penambahan ciri Autopilot, Tesla bertanding dan mungkin meningkatkan penawaran dalam pembuat kereta mewah. Bersama-sama dengan beberapa ciri asas penolong pemandu asas yang  dimuatkan pada Pakej Tesla Tech, ia bergabung untuk menawarkan rangkaian penuh penyesuaian kawalan pelayaran, atau paling biasa dikenali sebagai Tesla Aware Cruise Control. Inovasi ini termasuk perkhidmatan seperti menurun pelahan ke 0 mph dan kembali laju, pengenalan titik buta (blind spot), amaran peralihan lorong, perubahan lorong automatik dan pengenalan isyarat lalu lintas.

Maklumat terkini Tesla menjangkakan termasuk meletak kereta selari secara automatik dan meletak kereta masuk kehadapan. Sensor sekarang menyediakan kenderaan Tesla dengan keupayaan untuk meletak kereta di sebuah rumah kecil, garaj dan memandu keluar, dengan pemandu berdiri di luar kereta. Membangunkan perisian selanjutnya mungkin membolehkan kenderaan untuk meletak kereta ke dalam ruang meletak kereta awam dan juga meletak kereta secara valet bagi pihak pemandu.

Perisian 6.2 Modal S terkini syarikat kereta itu sudah pun bersepadu dengan brek kecemasan automatik, amaran titik buta, pemberitahuan automatik stesen pengecasan berdekatan dan ciri ciri perancangan perjalanan.

Ketua Pegawai Eksekutif Elon Musk menyatakan bahawa Tesla akan belajar dari masa ke masa, dan juga menyesuaikan diri dengan sifat sebagaimana kenderaan lain dipandu.

 

Kenderaan-kenderaan Tesla Semasa Ini Dilengkapi dengan Autopilot

Sejak September tahun lepas, Tesla telah memasang kamera menghadap ke hadapan di aras cermin depan, radar yang diletakkan di jeriji depan dan beberapa sensor di bumper hadapan dan belakang.

Trade12

Modem telematik selular yang telah dipasang, yang seolah-olah menjadi satu standard untuk kereta mewah, juga diharuskan pada ciri naik taraf auto Tesla.

Ciri-ciri muat turun dan naik taraf automatik membolehkan teknologi yang lebih maju sebaik sahaja mereka boleh didapati. Dengan ciri ini, Tesla mampu mara dari amaran lorong berlepas ke lorong terus membantu dan kemudian ke lorong bertengahan.

Pelanggan Tesla Modal X Boleh Dapat Rebat Cukai $ 25,000

Tesla mengesahkan spekulasi bahawa Tesla Modal X boleh layak untuk rebat cukai persekutuan yang ditubuhkan untuk peralatan berat, kerana berat kasar kenderaan.

Trade12

Rebat cukai itu pada mulanya dicadangkan untuk menggalakkan petani petani untuk melabur dalam firma-firma mereka dengan perbelanjaan lebih pada peralatan berat. Untuk layak, berat kenderaan itu mesti sekurang-kurangnya 6,000 paun.

Seorang wakil Tesla enggan mengulas mengenai rebat cukai itu, namun jurucakap syarikat itu Alexis Georgson menyatakan bahawa pengurangan boleh sehingga $ 25,000 dari harga pembelian satu baru Modal X.

Walau bagaimanapun, penganalisa pasaran menjangkakan harga kenderaan lebih tinggi untuk Modal S, dan bahawa firma itu mungkin menghadapi kesukaran dalam mengendalikan pesanan.

Dapatkan berita yang paling dipercayai tentang pasaran saham dari ulasan Trade12. Berdaganganlah dengan broker matawang asing yang terbaik, daftar untuk akaun live dengan Trade12.com hari ini dan biarkan pasukan kami yang terdiri daripada pakar-pakar kewangan yang paling komited membimbing anda melalui dagangan dalam talian yang berjaya

  Dagangan Matawang Asing


  Dagangan Matawang Asing adalah pembelian dan penjualan mata wang. Ia adalah yang terbesar, paling cair, dan yang paling pesat berkembang pasaran kewangan di dunia. Pelanggan boleh memilih mata wang mereka ingin berubah dan meletakkan perdagangan dengan.

  Dagangan CFD


  Kontrak untuk Perbezaan (CFD) Trading ialah satu perjanjian antara dua pihak untuk menukar perbezaan di antara harga pembukaan dan harga penutupan kontrak tertentu. CFD membolehkan anda untuk membuat teori tentang pergerakan harga, sama ada pasaran sedang menaik atau menurun.

  Dagangan Dalam Talian


  Dagangan dalam talian termasuk belian yang kerap dan menjual saham, komoditi, dan pasangan mata wang yang bertujuan untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Ia melibatkan alat-alat analisa teknikal seperti purata bergerak dan pengayun stokastik yang digunakan untuk mengenal pasti saham yang bernilai untuk dibeli pada semasa ini dan membantu pedagang-pedagang dalam proses perdagangan.

Penafian

Artikel-artikel yang disiarkan di laman blog ini tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendapat firma broker matawang asing. Semua kandungan yang disediakan dalam laman web ini bertujuan untuk memberi maklumat sahaja.

Hubungi Kami

Bersosial Media