News Trade12 - Saham HPQ Melonjak Atas Perkongsian dengan SanDisk
Trade12
 
 • Trade12
 • Trade12
 • Trade12

Saham HPQ Melonjak Atas Perkongsian dengan SanDisk


Syarikat terkemuka dunia dalam solusi penyimpanan flash, SanDisk, bersama HP telah mengesahkan perkongsian jangka panjang untuk teknologi baru dalam kategori Penyimpanan Memori Class.

Selepas perdagangan tadi petang, saham Hewlett-Packard meningkat 2.52% dan berakhir pada $28,72 sejurus syarikat IT itu mengumumkan yang ia akan bekerjasama dengan SanDisk Corp. (SNDK) untuk menghasilkan solusi penyimpanan baru.

Trade12

Pada sesi petang ini, saham SanDisk juga mendapat keuntungan 3.48% kepada $ 63.84.

Fokus utama kerjasama antara dua syarikat ini adalah kepada pembangunan generasi akan datang, sistem komputer perusahaan yang didorong oleh memori, serta mengukuhkan pusat matlumat termasuk pemacu keadaan pepejal. Ini semua berkemungkinan melalui kepakaran teknologi Memristor HP, bersamaan dengan teknologi memori ReRAM, pembuatan dan reka bentuk kepakaran dari SanDisk.

Rakan kongsi pakar teknologi telah merancang untuk mencipta satu teknologi yang sangat baik, berjalan lebih cepat dari penyelesaian penyimpanan flash, lebih kuat daripada teknologi DRAM, dan pada masa yang sama, lebih murah.

Komputer baru HP dipanggil "The Machine," yang dibuat untuk berjalan dengan lebih baik bersamaan dengan harga yang rendah dan keselamatan yang lebih baik. Selain itu, solusi penyimpanan baru itu akan menyumbang kepada perbaikan produk-produk HP.

Penganalisa menjelaskan bahawa Hewlett-Packard Co dinilai sebagai BELI. Beberapa faktor positif telah mendorong pakar-pakar untuk memberi penarafan ini, dan akan mewujudkan kesan yang lebih kuat daripada apa-apa kelemahan. Tahap penilaian syarikat, nilai buku, dan juga langkah-langkah lain adalah dianggap kekuatan utamanya yang menarik perhatian pelabur. Mereka menjelaskan bahawa kekuatan tadi itu melebihi pertumbuhan bawah sab syarikat itu dari segi pendapatan bersih.

Beberapa sorotan menarik daripada analisa pakar-pakar pasaran adalah seperti berikut:

· Pendapatan suku terkini Hewlett-Packard Co sesaham turun sebanyak 9.6% berbanding dengan suku yang sama tahun sebelumnya. Pendapatan yang stabil setiap saham berbanding tahun lepas menunjukkan bahawa syarikat mempunyai pengurusan yang teliti dalam pendapatannya dan apungan saham. Nombor-nombor ini dijangka bertambah baik pada tahun berikutnya. Lebih-lebih lagi, EPS Hewlett-Packard Co masih kekal di $2.62 dari EPS tahun-tahun kebelakangan. Tahun 2015 ini, keuntungan jangkaan dalam pendapatan syarikat berantara $3.63 berbanding $2.62.

Trade12

· Hasil pendapatan mengalami kejatuhan mendadak pada kadar yang lebih cepat berbanding purata industri sebanyak 36.9%. Sementara itu, hasil pendapatan menurun sedikit pada 8.1%. Hasil pendapatan yang berkurangan seolah-olah telah meresap ke bawah keuntungan HP, mengurangkan pendapatan sesaham.

· Secara keseluruhan, HPQ nisbah hutang kepada ekuiti sebanyak 0.94 agak rendah, bagaimanapun, berbanding purata industri, ia menunjukkan lebih tinggi. Dalam kes sebegini, pengurusan hutang perlu mengambil penilaian selanjutnya untuk laporan yang jelas. Tanpa mengira hakikat bahawa HPQ nisbah hutang kepada ekuiti dicampurkan dalam persembahan, nisbah 0.67 adalah rendah dan menunjukkan kecairan lemah.

· Pulangan atas ekuiti Syarikat telah menurun sedikit daripada suku yang sama pada tahun sebelumnya. Ini menunjukkan bahawa syarikat itu mempunyai kelemahan yang minimum. Dalam industri Computer & Peripherals dan pasaran secara keseluruhan dari segi pulangan ke atas ekuiti, Hewlett-Packard Co telah berprestasi lemah berbanding dengan purata industri. Walau bagaimanapun, ia berjaya melebihi di S&P 500.

Hewlett-Packard Co dan SanDisk bekerja bersama-sama sebagai rakan kongsi, para pelabur tidak sabar untuk membuat pelaburan atas saham HPQ. Anda juga boleh meraih keuntungan yang lebih besar dan melaksanakan dagangan lebih baik di sini di Trade12 dengan membaca maklumat pasaran terkini di laman web rasmi kami, Trade12.com. Berusaha untuk menjadi broker matawang asing yang terbaik untuk anda, Trade12 mengulas sorotan pasaran setiap hari untuk aktiviti perdagangan anda untuk membantu anda membangunkan pemahaman yang mendalam tentang trend-trend tertentu yang melibatkan saham, mata wang, indeks, komoditi, dan logam.

  Dagangan Matawang Asing


  Dagangan Matawang Asing adalah pembelian dan penjualan mata wang. Ia adalah yang terbesar, paling cair, dan yang paling pesat berkembang pasaran kewangan di dunia. Pelanggan boleh memilih mata wang mereka ingin berubah dan meletakkan perdagangan dengan.

  Dagangan CFD


  Kontrak untuk Perbezaan (CFD) Trading ialah satu perjanjian antara dua pihak untuk menukar perbezaan di antara harga pembukaan dan harga penutupan kontrak tertentu. CFD membolehkan anda untuk membuat teori tentang pergerakan harga, sama ada pasaran sedang menaik atau menurun.

  Dagangan Dalam Talian


  Dagangan dalam talian termasuk belian yang kerap dan menjual saham, komoditi, dan pasangan mata wang yang bertujuan untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Ia melibatkan alat-alat analisa teknikal seperti purata bergerak dan pengayun stokastik yang digunakan untuk mengenal pasti saham yang bernilai untuk dibeli pada semasa ini dan membantu pedagang-pedagang dalam proses perdagangan.

Penafian

Artikel-artikel yang disiarkan di laman blog ini tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendapat firma broker matawang asing. Semua kandungan yang disediakan dalam laman web ini bertujuan untuk memberi maklumat sahaja.

Hubungi Kami

Bersosial Media