News Trade12 - Apple Mencipta Pengecaj Induktif; Lancar iMac Baru
Trade12
 
 • Trade12
 • Trade12
 • Trade12

Apple Mencipta Pengecaj Induktif; Lancar iMac Baru


Apple dilaporkan membangunkan teknologi pengecaj induktif untuk disepadukan ke dalam kesemua alat-alatnya. Projek ini dijangka akan menghasilkan penggunaan pelbagai mod versi gegelung elektrik yang didapati di dalam enjin haptik, pembesar suara dan mikrofon.

Menurut Apple, ia sedang berusaha dalam sistem pengecaj induktif dua gegelung di mana gegelung pemancar dihubungkan dengan gegelung penerima dalam satu alat elektronik. Pendek kata, ia tidak akan memerlukan perkakasan tambahan kerana ia akan menggunakan gegelung yang sedia ada dari komponen maklum balas lain.

Gegelung penerima mempunyai dua fungsi: 1) Fungsi beroperasi yang utama yang mana ia direka untuk dan; 2) Pemindahan kuasa induktif.

Trade12

Gegelung suara, yang sering digunakan bersama-sama dengan unsur-unsur magnet untuk menghasilkan bunyi dalam pembesar suara, adalah komponen yang paling sesuai untuk digunakan dalam teknologi tersebut.

Sebaliknya, gegelung kedua juga boleh melakukan dua fungsi dalam komponen tertentu. Disambungkan kepada dok pengecaj, ia boleh melaksanakan kedua-dua fungsi secara serentak.

Usaha Apple itu membuahkan penyelesaian dok yang canggih. Selain itu, sistem pengecaj induktif sangat bersesuaian pelbagai produk syarikat produk seperti mikrofon sukan, komponen gegelung-bearing, pembesar suara dan enjin maklum balas haptik.

Sistem pengecaj induktif  beresponsif kepada jarak, diameter gegelung, rintangan dan bentuk.

Pelan ini, bagaimanapun, masih penuh dengan ketidakpastian kerana syarikat itu belum lagi mendedahkan maklumat kepada orang ramai.

Ia pertama kali dicadangkan pada bulan April 2014, yang dipelopori oleh Justin Crosby, Gary Geaves dan Nikolas Vitt.

Mengecaj Berinduktif dalam Jam Tangan Apple

Kaedah pengecaj induktif sudah disepadukan di jam tangan bijak Apple tetapi paten "Pemindahan Kuasa induktif Menggunakan Akustik atau Alat Haptik" yang baru membolehkan syarikat itu untuk mereka bentuk semula dan meningkatkan pengecaj besi berani yang sedia ada.

Apple cuba untuk sepenuhnya menghapuskan adapter pengecaj dan apabila berjaya, ia akan membuka kepada jalan yang murah, cekap dan penyelesaian pengecaj tanpa wayar.

Spekulasi Keluaran iMac Baru

Menurut khabar angin, gergasi teknologi itu akan ditetapkan untuk memperkenalkan iMac 21.50 inci yang beresolusi 4K dan muka paparan retina pada minggu depan.

Semasa acara media Apple dua tahun yang lalu, iMac tidak diberi perhatian, dimana naik taraf terakhir yang terbaik adalah pada tahun 2013 lalu.

Trade12

Kemas terkini OS X perisian komputer Apple El Capitan memberikan cadangan kukuh bahawa produk Apple yang baru yang sedang berlaku dan ia akan beroperasi lebih baik.

Ciri-ciri luaran iMac baru itu adalah sama dengan modal sebelumnya. Syarikat itu memberi tumpuan kepada menggunakan kad grafik yang dikemas kini dan resolusi skrin yang lebih baik iaitu 4096 x 2304 piksel, yang akan meningkatkan pengalaman permainan dan penyuntingan para pengguna. Komputer-komputer yang baru dikeluarkan dengan Intel Iris Pro Graphics 6200 dan AMD Radeon M380 - M395X.

Tambahan pula, syarikat yang berpangkalan di California itu juga sedang membangunkan generasi kedua Magic Mouse dan papan kekunci (keyboard) tanpa wayar yang baru yang mempunyai kapasiti bluetooth dan bateri yang boleh dicaj.

Oleh itu, komputer meja Apple yang baru akan dilancarkan di pasaran pada 13 Oktober dan bekalan yang berkembang akan dijangkakan bulan depan.

Sesetengah penganalisa berfikiran bahawa iMac baru akan dijual pada $ 1,399.

Pada hari Selasa, syarikat perisian Microsoft Corporation memperkenalkan komputer riba yang pertama dalam barisan, Surface Book. Dengan ciri-ciri yang canggih, ia dipercayai menjadi pesaing utama kepada Apple MacBook.

Kemas Terkini OS X El Capitan

Pada hari Rabu- enam hari selepas pra keluaran membina yang kedua, Apple mengeluarkan beta OS X 10.11.1 terkini, digelar membina 15B30a. Ia boleh didapati untuk diuji kepada kedua-dua pemaju dan ahli-ahli awam program betanya.

Beta ketiga boleh dipasang melalui Mac App Store atau di portal pemaju Apple.

Seperti semua perisian pra keluaran sebelumnya, beta ini hanya bertujuan untuk tujuan ujian dan bukan untuk kegunaan harian.

OS X 10.11.1 tiba lapan hari selepas beta pemaju 2.

Kemas kini utama OS X 10.11 El Capitan telah diedarkan sebagai kemas kini percuma pada minggu sebelumnya. Ciri-ciri utama yang baru termasuk Kawalan Misi dan Nota yang diperbaiki, paparan skrin penuh dalam Mail, Split View, kursor mengesan, tambahan dan penyesuaian umum yang lain.

Layari laman web rasmi kami di Trade12.com untuk mengetahui lebih lanjut mengenai trend terkini di seluruh dunia. Ulasan Trade12 yang terkini mengenai pasaran harian yang melibatkan saham, indeks, pertukaran asing, harga komoditi, dan keperluan perdagangan lain untuk membantu anda memahami dengan lebih baik. Perdagangan dengan broker matawang asing yang terbaik sekarang kerana di sini di Trade12, kejayaan anda adalah kejayaan kami!

  Dagangan Matawang Asing


  Dagangan Matawang Asing adalah pembelian dan penjualan mata wang. Ia adalah yang terbesar, paling cair, dan yang paling pesat berkembang pasaran kewangan di dunia. Pelanggan boleh memilih mata wang mereka ingin berubah dan meletakkan perdagangan dengan.

  Dagangan CFD


  Kontrak untuk Perbezaan (CFD) Trading ialah satu perjanjian antara dua pihak untuk menukar perbezaan di antara harga pembukaan dan harga penutupan kontrak tertentu. CFD membolehkan anda untuk membuat teori tentang pergerakan harga, sama ada pasaran sedang menaik atau menurun.

  Dagangan Dalam Talian


  Dagangan dalam talian termasuk belian yang kerap dan menjual saham, komoditi, dan pasangan mata wang yang bertujuan untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Ia melibatkan alat-alat analisa teknikal seperti purata bergerak dan pengayun stokastik yang digunakan untuk mengenal pasti saham yang bernilai untuk dibeli pada semasa ini dan membantu pedagang-pedagang dalam proses perdagangan.

Penafian

Artikel-artikel yang disiarkan di laman blog ini tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendapat firma broker matawang asing. Semua kandungan yang disediakan dalam laman web ini bertujuan untuk memberi maklumat sahaja.

Hubungi Kami

Bersosial Media