News Trade12 - Sebab Untuk Membeli Saham Apple
Trade12
 
 • Trade12
 • Trade12
 • Trade12

Sebab Untuk Membeli Saham Apple


Apple adalah antara syarikat-syarikat yang terkenal di pasaran sekarang and ramai pakar memberi tumpuan atas rekaan and pengiklanan nya. Ini telah dijangkakan memandangkan produk-produk dan perkhidmatan-perkhidmatan Apple sudah sememangnya penting.

Walau bagaimanapun, dari sudut pandangan pakar-pakar, pengagihan dana boleh menjadi sangat berpengaruh. Oleh ini, ia tidak boleh diabaikan, terutamanya jika kita berbicara mengenai Apple kerana ia bertujuan untuk memberikan pendapatan yang besar kepada pelabur pada tahun-tahun akan datang.

Apabila waktunya untuk memberikan ganjaran kepada pemegang saham, lembaga itu memberi keutamaan kepada saham pembelian balik ke atas dividen. Dari permulaan program pulangan modal dalam bulan Ogos 2012 sehingga Mac ini, Apple telah kembalikan lebih daripada $80 bilion kepada pemegang saham dalam bentuk pembelian balik. Apple baru sahaja menaikkan kebenaran saham belian balik itu kepada $140 bilion daripada kadar $90 bilion yang diumumkan pada tahun sebelumnya.

Pada tahun-tahun akan datang, syarikat itu mempunyai banyak peluang untuk meningkatkan dividen dan pembelian balik. Apple mempunyai hampir $194 bilion dalam bentuk wang tunai dan pelaburan cair pada penyata kewangannya; walaupun selepas mengeluarkan $40 bilion hutang jangka panjang dan $3.8 bilion dalam obligasi kertas komersial, ia masih memberikan syarikat kedudukan tunai bersih yang besar sebanyak lebih daripada $150 bilion.

Satu lagi perkara baik adalah perniagaan ini menghasilkan sejumlah besar wang tunai secara tetap. Dalam tempoh 6 bulan yang berakhir 28 Mac, aliran tunai operasi syarikat itu adalah $52.8 bilion, naik 46 peratus berbanding tempoh yang sama pada tahun sebelumnya. Terdapat aliran tunai bebas dalam dua suku pertama pada fiskal tahun 2015 berjumlah $ 47.2 bilion- menandakan peningkatan sebanyak 44 peratus pada tahun berbanding tahun.

Trade12

Hanya $12 bilion dari wang itu telah diserapkan untuk pembelian balik saham dan dividen dengan anggaran tambahan $5 bilion. Pengagihan modal hanya perlu 36 peratus daripada aliran tunai bebas, yang bermaksud bahawa Apple mempunyai sumber kewangan tambahan untuk meneruskan peningkatan pembayaran pada tahun-tahun akan datang, apabila melihat kedua-duanya pada baki wang tunai dan wang yang masuk dari perniagaan setiap suku tahun.

Mengapa ini boleh bermakna keuntungan besar bagi pelabur

Ini boleh bermakna keuntungan besar bagi pelabur. Hasil dividen sudah pasti adalah pulangan tunai metrik yang paling terkenal. Walau bagaimanapun, hasil pemegang saham boleh menjadi satu kaedah yang menyeluruh untuk menentukan pengagihan modal. Permintaan pemegang stok termasuk hasil dividen dan pembelian balik saham, dan apabila pengurangan hutang ditambah, ini menunjukkan berapa banyak dana syarikat itu mengedarkan melalui aliran yang berbeza.

Sebelum syarikat itu menyatakan peningkatan dividen dan menambah program pembelian balik dalam laporan pendapatan terkini, Apple sedang membayar permintaan pemegang saham yang besar sebanyak 5.4 peratus pada 12 bulan yang ketinggalan.

Satu penyelidikan dari buku Mebane Faber, Hasil Pemegang Saham: Pendekatan Lebih baik untuk Pelaburan Dividen, syarikat-syarikat yang mempunyai pemegang saham hasil yang tinggi lebih cenderung untuk mengatasi bukan sahaja pasaran yang luas, tetapi juga saham-saham dividen hasil yang tinggi. Dari tahun 1982 hingga 2011, sekumpulan saham permintaan dividen yang tinggi menghasilkan pulangan purata sebanyak 13.4 peratus setahun, dengan selesa menewaskan indeks S&P 500 dan pulangan tahunan sebanyak 10.96 peratus. Walau bagaimanapun, syarikat-syarikat yang mempunyai pemegang saham besar berlakuan lebih baik, menyampaikan pendapatan besar sebanyak 15.04 peratus setahun melalui tempoh masa itu.

Trade12

Di samping itu, peningkatan dividen boleh lebih besar daripada permintaan dividen dari segi jumlah pulangan kepada pemegang saham. Ia telah dianggarkan oleh Goldman Sachs bahawa $10,000 dilaburkan dalam saham tidak memberi dividen pada tahun 1972 akan bertukar menjadi $30,363 menjelang akhir tahun 2014. Perniagaan yang membayar dividen berlakuan sangat baik, kerana jumlah wang yang sama yang dilaburkan dalam saham dividen akan bertukar kepada $461,904.

Malahan, perniagaan yang konsisten dengan peningkatan dividen mengatasi kedua-dua dividen dan dividen yang tidak berbayar dengan margin yang besar. Satu saham $10,000 dalam syarikat-syarikat yang dividen nya beransur-ansur meningkat dari 1972-2014 akan dengan pesatnya bertukar menjadi $630,024 pada akhirnya.

Memandangkan pengagihan aliran tunai dan kesannya ke atas jumlah pendapatan, keadaan adalah semakin baik untuk pemegang saham Apple. Pembuat iPhone itu berada dalam kedudukan yang kukuh untuk terus meningkatkan kedua-dua dividen dan pembelian balik pada tahun-tahun akan datang. Selain itu, sepanjang tahun, ia telah menjadi satu antara pemacu pulangan paling berkuasa untuk pelabur.

 Anda boleh melawat laman web rasmi kami untuk membaca lebih ulasan Trade12 dan analisa penting maklumat terkini pasaran kewangan. Buat akaun live dengan kami hari ini dan mula meraih keuntungan melalui dagangan dalam talian.

  Dagangan Matawang Asing


  Dagangan Matawang Asing adalah pembelian dan penjualan mata wang. Ia adalah yang terbesar, paling cair, dan yang paling pesat berkembang pasaran kewangan di dunia. Pelanggan boleh memilih mata wang mereka ingin berubah dan meletakkan perdagangan dengan.

  Dagangan CFD


  Kontrak untuk Perbezaan (CFD) Trading ialah satu perjanjian antara dua pihak untuk menukar perbezaan di antara harga pembukaan dan harga penutupan kontrak tertentu. CFD membolehkan anda untuk membuat teori tentang pergerakan harga, sama ada pasaran sedang menaik atau menurun.

  Dagangan Dalam Talian


  Dagangan dalam talian termasuk belian yang kerap dan menjual saham, komoditi, dan pasangan mata wang yang bertujuan untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Ia melibatkan alat-alat analisa teknikal seperti purata bergerak dan pengayun stokastik yang digunakan untuk mengenal pasti saham yang bernilai untuk dibeli pada semasa ini dan membantu pedagang-pedagang dalam proses perdagangan.

Penafian

Artikel-artikel yang disiarkan di laman blog ini tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendapat firma broker matawang asing. Semua kandungan yang disediakan dalam laman web ini bertujuan untuk memberi maklumat sahaja.

Hubungi Kami

Bersosial Media