News Trade12 - Adakah Jack Dorsey Kembali untuk Selamatkan Twitter?
Trade12
 
 • Trade12
 • Trade12
 • Trade12

Adakah Jack Dorsey Kembali untuk Selamatkan Twitter?


Laporan pada hari Rabu berspekulasi kemungkinan kepulangan Jack Dorsey sebagai Ketua Pegawai Eksekutif kekal Twitter kerana masa depan masih tidak menentu bagi firma rangkaian social itu.

Dorsey merupakan Ketua Pegawai Eksekutif interim Twitter selepas Dick Costolo melepaskan jawatan pada Jun 2015. Costolo meletak jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif selepas gagal menerajui syarikat untuk meningkatkan pasaran.

Trade12

Pada Isnin, syarikat itu secara rasmi mengumumkan bahawa anggota lembaga memberi sokongan dan kepercayan penuh kepada Dorsey.

Kepulangan Dorsey sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Twitter bermakna bahawa beliau akan mengimbangi dua pekerjaan yang sukar pada masa yang sama, kerana beliau juga merupakan Ketua Pegawai Eksekutif syarikat pembayaran dalam talian yang dinamakan Square. Kedua-dua syarikat perlu amali pengurusan.

Pertumbuhan Twitter telah menimbulkan kebimbangan serius daripada pelabur-pelabur yang percaya bahawa syarikat itu telah bergerak perlahan dengan inovasi baru dan menambah ciri-ciri baru. Sebaliknya, pasaran menjangkakan Square untuk memfailkan untuk penawaran umum kerana ia telah bermula untuk menjual perkhidmatan berpusatkan perniagaan di samping perisian bayaran semasa.

Walau bagaimanapun, para pelabur bimbang Dorsey mungkin mengalih tumpuan dari Square untuk menumpukan perhatian di Twitter pada masa yang genting dimana Square berada di peringkat revolusi.

Seorang penganalisis pemasaran berkata, "Saya bimbang bahawa perhatian Dorsey akan beralih jauh dari Square ke Twitter. Ia adalah berkenaan bahawa Square berada di tahap transformasi dimana ia baru bermula memperkenalkan perkhidmatan baru. Ia memerlukan pemimpin yang fokus untuk membimbing syarikat melalui perubahan ini. "

Pada tahun 2011, Dorsey telah cuba untuk menguruskan kedua-dua syarikat dengan keputusan yang mengecewakan bagi Ketua Pegawai Eksekutif. Itu adalah sekitar masa apabila Square telah memperkenalkan produk utamanya, manakala Twitter melancarkan tab Cari bernama T1.

Menurut laporan, ramai orang percaya bahawa Dorsey telah bertambah baik sejak beliau meninggalkan jawatannya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Twitter. Penganalisa berkata bahawa dia adalah pemimpin yang lebih baik sekarang daripada dia adalah tujuh tahun yang lalu, dan dia tahu bagaimana untuk meningkatkan produk lebih daripada orang lain.

Ramai pelabur Twitter yang berpengaruh telah mendukung permintaan mereka untuk Dorsey memimpin syarikat kerana pemahamannya tentang perkhidmatan yang sukar ditandingi dan visi beliau untuk masa depan syarikat dalam industri.

Dorsey, dijamin jawatan Ketua Pegawai Eksekutif terhadap calon-calon lain yang berpotensi, termasuk Ketua Pendapatan Twitter Adam Bain dan Ketua Pegawai Kewangan Anthony Noto.

Selepas pelantikannya, Dorsey berkongsi rancangannya dalam satu tweet, "Kerja seterusnya kami adalah untuk membuat Twitter mudah difahami oleh sesiapa sahaja di dunia, dan memberi utiliti yang lebih kepada orang ramai yang suka menggunakannya setiap hari!"

 

Mengenali Jack Dorsey

Jack Dorsey adalah seorang usahawan Amerika yang terkenal sebagai salah seorang pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif perkhidmatan rangkaian sosial, Twitter. Beliau juga telah diiktiraf sebagai salah satu inovasi yang terbaik di dunia di bawah umur 35 tahun.

Evan Williams, Biz Stone, Noah Glass dan Jack Dorsey mengasas Obvious Corporation, yang kemudian disusun semula sebagai Twitter Inc. diketuai oleh Dorsey sebagai Ketua Pegawai Eksekutif. Dilaporkan bahawa Dorsey hilang kedudukannya kerana gagal memenuhi misinya sebagai seorang pemimpin dengan meninggalkan kerja awal untuk mengejar kepentingan lain.

Di samping itu, Dorsey juga menubuhkan platform digital untuk pembayaran kad debit dan kredit pada peranti mudah alih pada Mei 2010. Square adalah alat kecil yang melekat pada iPhone, iPad, iPod Touch atau peranti Android.

Square membesar daripada hanya sepuluh pekerja pada tahun 2009 kepada lebih daripada seratus pekerja pada tahun 2011.

 

Twitter Gugurkan Rancangan Peluasan

Menurut sumber, Twitter hapuskan rancangan pada minggu lepas untuk pengembangan besar keatas Uber dan ibu pejabat Square di 1455 Market St., mungkin kerana kelembapan dalam pengambilan pekerja.

Trade12

Syarikat itu hampir menyiapkan tawaran untuk menambah kira-kira 100,000 kaki persegi ruang sebelum membekukan projek pembesaran AS itu.

Perjanjian itu telah dihampa oleh pertumbuhan perlahan syarikat dan harga saham yang mundur. Walaupun melebihi jangkaan bagi prestasi hasilnya, pertumbuhan pengguna Twitter telah menunjukkan keputusan yang negatif, hanya mempunyai 304 juta pengguna, yang jauh di bawah Facebook dan Instagram.

Twitter telah melaporkan penurunan setiap suku tahun sejak dilancarkan pada bulan November 2013.

Saham Twitter menurun 49 peratus dalam tempoh 12 bulan lalu, berakhir perdagangan Jumaat pada $26.31.

Dalam perdagangan pra-pasaran pada hari Isnin, saham Twitter meningkat 1.3 peratus kepada $ 26.65.

Dapatkan maklumat terkini di pasaran dari Trade12 ulasan, panduan terbaik dalam dagangan dalam talian. Untuk mencapai potensi keuntungan maksimum anda, mendaftar untuk akaun live dengan Trade12.com hari ini!

  Dagangan Matawang Asing


  Dagangan Matawang Asing adalah pembelian dan penjualan mata wang. Ia adalah yang terbesar, paling cair, dan yang paling pesat berkembang pasaran kewangan di dunia. Pelanggan boleh memilih mata wang mereka ingin berubah dan meletakkan perdagangan dengan.

  Dagangan CFD


  Kontrak untuk Perbezaan (CFD) Trading ialah satu perjanjian antara dua pihak untuk menukar perbezaan di antara harga pembukaan dan harga penutupan kontrak tertentu. CFD membolehkan anda untuk membuat teori tentang pergerakan harga, sama ada pasaran sedang menaik atau menurun.

  Dagangan Dalam Talian


  Dagangan dalam talian termasuk belian yang kerap dan menjual saham, komoditi, dan pasangan mata wang yang bertujuan untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Ia melibatkan alat-alat analisa teknikal seperti purata bergerak dan pengayun stokastik yang digunakan untuk mengenal pasti saham yang bernilai untuk dibeli pada semasa ini dan membantu pedagang-pedagang dalam proses perdagangan.

Penafian

Artikel-artikel yang disiarkan di laman blog ini tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendapat firma broker matawang asing. Semua kandungan yang disediakan dalam laman web ini bertujuan untuk memberi maklumat sahaja.

Hubungi Kami

Bersosial Media