News Trade12 - Apple Turun di tengah-tengah Laporan Yakin; Tutup Urusan Besar
Trade12
 
 • Trade12
 • Trade12
 • Trade12

Apple Turun di tengah-tengah Laporan Yakin; Tutup Urusan Besar


Pada hari Khamis, saham pengeluar teknologi pelbagai nasional Amerika, Apple Inc. turun 2.20 peratus kepada $107.83, penurunan sebanyak kira-kira 19 peratus daripada tahap tertinggi pada April ini, di tengah-tengah kebimbangan mengenai kelembapan ekonomi Cina, yang nampaknya salah satu pasaran yang paling penting bagi produk Apple.

Walaupun kenaikan laporan "hujung minggu pertama" jualan 6S iPhone dan iPhone 6S Plus, stok masih jatuh 2 peratus pada Isnin. Pelabur bimbang sama ada Apple boleh mengatasi jualan paras tinggi sebelumnya.

Untuk tahun ini, gergasi teknologi itu turun hampir 2 peratus.

Prestasi lemah Apple yang menghairankan adalah lebih buruk daripada 10 peratus kejatuhan S&P 500 dari paras yang tinggi.

Trade12

Tambahan pula, sebagai salah satu saham Amerika yang paling menguntungkan, kelembapan syarikat teknologi itu telah memberi kesan kepada kejatuhan pasaran saham keseluruhan. Indeks Komposit NASDAQ jatuh 12.50 peratus dari tinggi 52-minggu.

Oleh itu, tawaran telefon pintar Apple adalah produk utama bahawa tidak lain-lain peranti terbaru dan perkhidmatan- jam tangan Apple baru, Apple Music, dan Apple Pay misalnya- boleh menaikkan prestasi jualan iPhone. Sesetengah penganalisa percaya bahawa produk-produk dan perkhidmatan hampir tidak akan meningkatkan pasaran menurun Apple.

Selain itu, beberapa peserta pasaran berfikir bahawa Apple perlu mewujudkan kadar yang lebih murah untuk siri jam tangan pintar yang baru kerana ia akan memacu "menonton pakai" bertambah baik.

Jualan-Singkat Apple

Penjual-singkat meminjam saham dan menjual mereka dengan harapan untuk membeli mereka sekali lagi untuk ditolak- dalam tempoh yang singkat bila masa dan untuk mengembalikan mereka kepada pemberi pinjaman masing-masing, di mana kadar faedah yang berkaitan yang terlibat.

Penjual-singkat meminjam saham dan menjual mereka dengan harapan untuk membeli mereka sekali lagi untuk ditolak- dalam tempoh yang singkat bila masa dan untuk mengembalikan mereka kepada pemberi pinjaman masing-masing, di mana kadar faedah yang berkaitan yang terlibat.

Sepanjang minggu, Apple telah mencatatkan kerugian kira-kira enam peratus, membayangkan bahawa pendek penjual mengakhiri wang mereka. Sementara itu, S&P mencatatkan 1.50 peratus jatuh.

Jualan singkat September dalam syarikat yang berpangkalan di California melonjak kepada 1.60 peratus daripada 1.10 peratus yang tinggi pada bulan Julai. Walau bagaimanapun, kita di bawah purata 2.70 peratus bagi industri berteknologi umum.

Sejak jualan besar-besaran di pasaran Asia (terutamanya dalam ekonomi terbesarnya, China) pada bulan Ogos, saham Apple telah melemah paling banyak tujuh peratus, sedikit lebih rendah daripada penurunan sembilan peratus daripada indeks terkemuka Amerika S&P 500.

Menurut penganalisa, pelabur mungkin melebih jankauan jualan selanjutnya daripada model iPhone terbaru. Selain itu, jumlah dagangan semasa yang melibatkan saham Apple menunjukkan bahawa kelembapan akan terus selanjutnya.

Walau bagaimanapun, menurut Brad Lamensdorf, seorang eksekutif di ETF AdvisorShares Ranger Ekuiti Bear, "Kami tidak suka untuk masuk ke dalam perang singkat yang sangat sesak yang telah didalami orang selama-lamanya."

Memihak baru-baru ini singkatan saham Apple, katanya, "Apple adalah yang paling murah untuk meminjam. Terdapat banyak bekalan dan ia adalah kadar paling rendah yang mereka akan mengenakan caj kepada anda. "

Pedagang yang yakin, sebaliknya, percaya bahawa apabila syarikat itu pulih kembali, ia adalah berkemungkinan bahawa saham akan menjadi lebih menarik dari segi harga.

Apple akan Dirikan Wilayah Daerah New Santa Clara

Dalam berita lain, Apple dilaporkan menyertai perjanjian pajakan dengan Bank Tanah Investments LLC untuk kampus 770,000 kaki persegi di Sunnyvale, California, beberapa blok dari yang "kapal angkasa" Kampus 2 dalam satu lagi bandar Santa Clara County, Cupertino, yang sedang dalam pembinaan.

Trade12

Walau bagaimanapun, terma dan syarat perjanjian tersebut belum lagi didedahkan kepada orang ramai.

Spekulasi menyatakan yang struktur baru Apple boleh mengambil sehingga sebanyak 3,000 pekerja.

Untuk mengekalkan imej mesra alam, cadangan untuk kampus Sunnyvale termasuklah taman-taman kecil, kawasan lapang, dan laluan berjalan kaki yang penuh dengan flora tempatan.

Walau bagaimanapun, tiada pembinaan dan pembangunan garis masa telah ditetapkan lagi. Oleh itu, bakal bergerak Apple dalam belum lagi dirancang.

Kampus Apple baru di seluruh kompleks tujuh tingkat syarikat, Sunnyvale Crossing, yang merupakan kawasan banyak 290,000 kaki persegi yang kononnya rumah hampir 1,500 pekerja.

Sama ada ia adalah mengenai prestasi pasaran saham Apple atau laporan kewangan lain di seluruh dunia, hanya layari laman web rasmi kami di Trade12.com untuk mendapatkan maklumat terkini. Dengan harapan kami untuk mewujudkan broker forex yang terbaik di dunia, Trade12 ulasan berita pasaran harian mengenai saham, indeks, mata wang, logam dan barang-barang untuk membantu anda lebih memahami acara perdagangan global masa nyata. Kami ingin memberi anda pengalaman perdagangan yang terbaik kerana di sini di Trade12, kejayaan anda adalah kejayaan kami!

  Dagangan Matawang Asing


  Dagangan Matawang Asing adalah pembelian dan penjualan mata wang. Ia adalah yang terbesar, paling cair, dan yang paling pesat berkembang pasaran kewangan di dunia. Pelanggan boleh memilih mata wang mereka ingin berubah dan meletakkan perdagangan dengan.

  Dagangan CFD


  Kontrak untuk Perbezaan (CFD) Trading ialah satu perjanjian antara dua pihak untuk menukar perbezaan di antara harga pembukaan dan harga penutupan kontrak tertentu. CFD membolehkan anda untuk membuat teori tentang pergerakan harga, sama ada pasaran sedang menaik atau menurun.

  Dagangan Dalam Talian


  Dagangan dalam talian termasuk belian yang kerap dan menjual saham, komoditi, dan pasangan mata wang yang bertujuan untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Ia melibatkan alat-alat analisa teknikal seperti purata bergerak dan pengayun stokastik yang digunakan untuk mengenal pasti saham yang bernilai untuk dibeli pada semasa ini dan membantu pedagang-pedagang dalam proses perdagangan.

Penafian

Artikel-artikel yang disiarkan di laman blog ini tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendapat firma broker matawang asing. Semua kandungan yang disediakan dalam laman web ini bertujuan untuk memberi maklumat sahaja.

Hubungi Kami

Bersosial Media