News Trade12 - Google Beli Jibe Mobile, Tamat Tindakan Undang-Undang dengan Microsoft
Trade12
 
 • Trade12
 • Trade12
 • Trade12

Google Beli Jibe Mobile, Tamat Tindakan Undang-Undang dengan Microsoft


Google menyatakan Rabu lalu bahawa ia telah membangunkan Jibe Mobile, satu system pesanan yang dicipta untuk membantu pembawa membina sokongan untuk mesej video asli ke perkhidmatan mereka.

Tugasan itu bertujuan untuk membuat sembang video sebagai global dan saling menyokong mesej teks yang dikenali sebagai Rich Communications Services atau RCS.

"Kami sangat teruja untuk mengumumkan bahawa pasukan Jibe Mobile menyertai Google untuk membantu kami membawa RCS kepada penonton global," kata Google dalam satu kenyataan.

"Jibe adalah sebuah pembekal terkemuka bagi perkhidmatan RCS dan mereka akan terus membantu pembawa mudah menggunakan RCS kepada pengguna mereka. Kami tidak sabar untuk bekerja dengan mereka dan membina kerja besar bahawa mereka telah dibentangkan di sini. "

Kedudukan kewangan tidak didedahkan.

Trade12

Sebagai sebahagian daripada komitmen untuk menyokong RCS sebagai sebahagian daripada pendekatan pesanannya, Google menyatakan bahawa ia membuat pembelian.

"Pesanan pembawa SMS digunakan oleh berbilion-bilion orang setiap hari dan membolehkan orang ramai untuk mencapai sesiapa sahaja di seluruh dunia, tanpa mengira peranti mereka, syarikat penerbangan, aplikasi atau lokasi," Android jurutera dan "menteri dalam pesanan" Mike Dodd dinyatakan dalam blog pos.

"Bagaimanapun, ciri yang tersedia dalam SMS tidak disimpan dengan aplikasi mesej moden. Rich Communications Services (RCS) adalah satu standard baru bagi mesej pembawa dan membawa banyak ciri-ciri yang orang kini harapkan daripada pesanan mudah alih, seperti perbualan kumpulan, gambar res tinggi dan banyak lagi. "

Dodd turut menambah bahawa Google akan menjalankan untuk bekerja dengan syarikat karier mengenai perkara ini.

"Kami sangat teruja untuk bekerjasama dengan operator mudah alih, pembuat peranti dan seluruh ekosistem Android untuk menyokong standard RCS dan membantu mempercepatkan pergerakan mereka dengan cara yang lebih konsisten," Dodd dinyatakan.

"Kami telah bekerja rapat dengan ramai rakan kongsi kami dalam melaksanakan RCS, dan berharap untuk mengembangkan ekosistem RCS bersama-sama."

Google Tamatkan Tindakan Undang-Undang dengan Microsoft

Caj tuntutan telah meninggalkan kesan menjengkelkan pada semua ciptaan yang luar biasa dilihat dalam teknologi dan alat alam pasangan terakhir dekad. Mujurlah, syarikat-syarikat letih daripada yang ditindas pada tahun-tahun panjang hujah-hujah yang sah.

Hanya semalam, kedua-dua Google dan Microsoft mengisytiharkan idea untuk menamatkan rantaian kes-kes mahkamah terhadap satu sama lain di Amerika Syarikat dan Jerman dengan hampir 20 kes yang berbeza yang terlibat dengan perjanjian itu. Tiada apa-apa yang telah diperkatakan lagi kerana dengan jumlah wang yang akan terlibat, jika terdapat mana-mana.

Trade12

Pada tahun 2010, Microsoft memfailkan kes undang-undang, dengan mendakwa bahawa Android menggunakan teknologi dan kemudian memfailkan satu lagi kes terhadap Motorola, yang pada masa itu telah dimiliki oleh Google. Motorola telah meminta royalti daripada Microsoft Xbox jualan konsol, sebagai sebahagian daripada pertempuran undang-undang. Kepada ramai, ia seolah-olah seperti mereka adalah hanya sebahagian daripada apa yang sedang berlaku dan bahawa terdapat lebih kepadanya mengapa Google dan Microsoft mempunyai pertikaian besar.

Walau bagaimanapun, sesuatu yang baru yang berlaku selain daripada Microsoft dan Google menyelesaikan beberapa kes undang-undang, tetapi mereka juga akan bekerjasama mengenai prosiding harta intelek bergerak ke hadapan, yang termasuk perisian mampatan video yang Netflix dan Amazon juga kedua-dua bekerja.

"Google dan Microsoft telah bersetuju untuk bekerjasama dalam perkara-perkara yang paten tertentu dan menjangka bekerja bersama-sama di kawasan lain di masa akan datang untuk memberi manfaat kepada pelanggan kami," kata kenyataan bersama mereka.

Mereka bukan hanya syarikat-syarikat yang cuba untuk membebaskan diri dari tekanan meneruskan hujah-hujah undang-undang. Tahun lepas, Apple dan Samsung memutuskan untuk menarik diri daripada kes-kes di banyak negara, selain dari kes semburan keluar besar mereka di Amerika Syarikat, yang juga muncul untuk berada dekat dengan penghujungnya. Pada minggu ini, kedua-dua yang diluluskan untuk bercakap atas resolusi mungkin selepas keputusan lain terhadap Samsung.

Trade12

Tahu lebih lanjut berita mengenai saham dan pasaran kewangan lain dengan melawat laman sesawang rasmi kami dan membaca ulasan Trade12 peristiwa pasaran dan ekonomi umum. Mulalah berdagang dalam talian dengan membuat satu akaun live dengan kami dan mendapat keuntungan yang besar dengan bantuan broker forex terbaik kami.

 

 

  Dagangan Matawang Asing


  Dagangan Matawang Asing adalah pembelian dan penjualan mata wang. Ia adalah yang terbesar, paling cair, dan yang paling pesat berkembang pasaran kewangan di dunia. Pelanggan boleh memilih mata wang mereka ingin berubah dan meletakkan perdagangan dengan.

  Dagangan CFD


  Kontrak untuk Perbezaan (CFD) Trading ialah satu perjanjian antara dua pihak untuk menukar perbezaan di antara harga pembukaan dan harga penutupan kontrak tertentu. CFD membolehkan anda untuk membuat teori tentang pergerakan harga, sama ada pasaran sedang menaik atau menurun.

  Dagangan Dalam Talian


  Dagangan dalam talian termasuk belian yang kerap dan menjual saham, komoditi, dan pasangan mata wang yang bertujuan untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Ia melibatkan alat-alat analisa teknikal seperti purata bergerak dan pengayun stokastik yang digunakan untuk mengenal pasti saham yang bernilai untuk dibeli pada semasa ini dan membantu pedagang-pedagang dalam proses perdagangan.

Penafian

Artikel-artikel yang disiarkan di laman blog ini tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendapat firma broker matawang asing. Semua kandungan yang disediakan dalam laman web ini bertujuan untuk memberi maklumat sahaja.

Hubungi Kami

Bersosial Media