News Trade12 - U.S. Steel tuntut $2.2 bilion kepada operasi Kanada
Trade12
 
 • Trade12
 • Trade12
 • Trade12

U.S. Steel tuntut $2.2 bilion kepada operasi Kanada


U.S. Steel telah dicincang oleh pakar kewangan menuntut $2.2 bilion pada bekas Stelco dalam percubaan Isnin.

John Finnerty, yang telah diupah oleh kerajaan wilayah untuk membuat penilaian tuntutan U.S. Steel secara langsung menyatakan kepada Mahkamah Atasan: "Ia adalah pandangan saya daripada perspektif ekonomi kewangan bahawa syarat-syarat pinjaman berjangka dan pusingan ... adalah cadangan mereka menjadi ekuiti daripada hutang."

Beliau menambah, "Saya tidak berkata bahawa U.S. Steel bertindak tidak rasional, hanya ia telah bertindak seperti pelabur ekuiti, bukan pemberi pinjaman."

Mereka berkata perbezaan itu adalah penting bagi U.S. Steel. Jika sebaliknya, Hakim Mahkamah Atasan Herman Wilton-Siegel membuat keputusan bahawa tuntutan syarikat itu muncul sebagai hutang yang sah, ia menunjukkan sebagai pemiutang terbesar U.S Steel Kanada dan menampakkan keuntungan produktif di dalam meningkatkan keluaran akhir penyusunan semula Stelco di bawah perlindungan pemiutang.

Trade12

Jika keputusan beliau memihak kepada persatuan pekerja, pesara dan kerajaan wilayah bercanggah dengan tuntutan, syarikat induk Amerika sebaris dengan pemiutang menunggu untuk dibayar.

Lawan mempertimbangkan ancaman jika U.S. Steel akan menang, kerana penyusunan semula yang menyebabkan tunai yang sedikit atau tiada tunai tidak akan menandingi rancangan pencen Stelco/U.S. Steel Kanada. Ia akan menyebabkan pemotongan mendadak di dalam pendapatan persaraan bagi pesara, bersama dengan bil insurans pencen yang tinggi bagi wilayah itu dan ia lebih mudah bagi syarikat duluan untuk disalin.

U.S. Steel menuntut lebih $2.2 bilion lebih awal kepada anak syarikat Kanada melalui pinjaman berjangka dan pinjaman pusingan. Finnersty menilai 15 langkah bagaimana pinjaman yang diperkatakan itu ditadbir, ia menunjukkan bahawa kebanyakan daripada mereka adalah suntikan ekuiti dan bukannya hutang.

Selanjutnya, beliau berkata, U.S. Steel membuat keputusan pembayaran faedah akan diketepikan melalui pinjaman pusingan dan bersetuju dengan U.S. Steel Kanada untuk menjana pembayaran besar dan lebih awal dalam prinsip pinjaman berjangka itu, yang merupakan sesuatu yang sukar untuk dilakukan tanpa dihukum.

Beliau berkata, "Ia akan menjadi sangat luar biasa untuk melihat peminjam membayar semula jumlah besar ... yang mempunyai watak dividen, yang merupakan ciri keadaan ekuiti."

Finnerty juga mengumumkan wang yang dipinjam di bawah satu pinjaman adalah bagi pembayaran untuk kekal di bawah yang lain yang menunjukkan kepada suntikan ekuiti bukannya hutang sebenar.

Trade12

Beliau menyebut, "Benar, pinjaman pusingan telah digunakan sebagai alatan ekuiti untuk mengeluarkan hutang daripada kunci kira-kira U.S. Steel Kanada," Beliau menambah, "Tunai itu hanya menjadi pusingan."

Sebagai tambahan, tiada perjanjian kewangan dilampirkan kepada pinjaman itu. Sekatan seperti firma pinjaman diperlukan untuk memenuhi sama ada jualan atau pendapatan atau hutang kepada nisbah ekuiti. Kegagalan untuk memenuhi sasaran tersebut dengan pemberi pinjaman swasta, mungkin bagi pinjaman untuk diselaraskan kepada lalai dan syarikat akan muflis.

Finnerty berkata bahawa suntikan tunai tersebut tanpa perjanjian adalah pelaburan ekuiti.

Kes itu dijangkakan berakhir pada Selasa dengan penutupan hujuh.

Sebagaimana U.S. Steel menuntut $2.2 bilion kepada operasi Kanada, beribu pelabur mungkin akan memerhati bagi isyarat tentang saham syarikat ini. Anda juga boleh mendapat keuntungan yang lebih besar dan melaksanakan perdagangan yang lebih baik di sini di Trade12 dengan membaca kemaskini pasaran terkini di laman web rasmi kami, Trade12.com. Berusaha untuk menjadi broker forex terbaik bagi anda, ulasan Trade12 mengulas peristiwa pasaran harian penting kepada aktiviti perdagangan anda untuk membantu anda membina minat pemahaman tentang trend tertentu yang melibatkan saham, matawang, indeks, komoditi, dan logam. Dengan semua maklumbalas Trade12 yang positif daripada pelanggan, anda akan yakin bahawa akaun perdagangan anda adalah selamat dan terjamin.

  Dagangan Matawang Asing


  Dagangan Matawang Asing adalah pembelian dan penjualan mata wang. Ia adalah yang terbesar, paling cair, dan yang paling pesat berkembang pasaran kewangan di dunia. Pelanggan boleh memilih mata wang mereka ingin berubah dan meletakkan perdagangan dengan.

  Dagangan CFD


  Kontrak untuk Perbezaan (CFD) Trading ialah satu perjanjian antara dua pihak untuk menukar perbezaan di antara harga pembukaan dan harga penutupan kontrak tertentu. CFD membolehkan anda untuk membuat teori tentang pergerakan harga, sama ada pasaran sedang menaik atau menurun.

  Dagangan Dalam Talian


  Dagangan dalam talian termasuk belian yang kerap dan menjual saham, komoditi, dan pasangan mata wang yang bertujuan untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Ia melibatkan alat-alat analisa teknikal seperti purata bergerak dan pengayun stokastik yang digunakan untuk mengenal pasti saham yang bernilai untuk dibeli pada semasa ini dan membantu pedagang-pedagang dalam proses perdagangan.

Penafian

Artikel-artikel yang disiarkan di laman blog ini tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendapat firma broker matawang asing. Semua kandungan yang disediakan dalam laman web ini bertujuan untuk memberi maklumat sahaja.

Hubungi Kami

Bersosial Media