News Trade12 - Facebook Lancar Produk Iklan Baru untuk Menarik Pengiklan TV
Trade12
 
 • Trade12
 • Trade12
 • Trade12

Facebook Lancar Produk Iklan Baru untuk Menarik Pengiklan TV


Laman sosial yang paling popular di dunia Facebook telah mengeluarkan produk iklan baru yang akan menyokong pemasar mencapai pembeli pada peranti mudah alih mereka. Tujuannya adalah untuk menarik pengiklan TV ke dalam rangkaian yang mempunyai hampir 1.5 bilion pengguna.

Oleh kerana ahli generasi baru menghabiskan sebahagian besar masa mereka dengan menggunakan peranti mudah alih mereka dan bukan lagi berada di hadapan TV, pengiklan yang menggunakan grafik panjang boleh menerima lebih banyak levaraj dengan produk semasa.

Kebanyakan pilihan pemasaran juga akan boleh diakses pada foto dan perkongsian video aplikasi mudah alih Instagram, yang mengumumkan minggu lalu bahawa ia telah mencapai 400 juta pengguna aktif bulanan.

Syarikat itu meraih $10bn (£6.5bn) keuntungan iklan setiap tahun, dan tiga suku yang datang dari peranti mudah alih. Carolyn Everson, Naib Presiden Facebook untuk penyelesaian pemasaran global menyatakan bahawa "Kami mahu menjadi platform tunggal yang paling penting bagi semua perniagaan."

Trade12

Facebook mendakwa bahawa ia mempunyai 2.5 juta pengiklan, dan angka ini telah meningkat 25% sejak Februari. Walau bagaimana pun di TV, penganjur membayar untuk asas daripada jumlah penonton iklan itu akan sampai. Di Facebook, pengiklan boleh memilih penonton tertentu, seperti wanita yang berusia antara 18 hingga 35 tahun atau mereka yang mempunyai sebelum ini pada laman web tertentu.

Iklan "Kesedaran Jenama" adalah alat baru lain, yang akan membantu pemasar untuk mendekati penonton yang lebih besar untuk mengiklankan nama jenama perniagaan. Di samping itu, pengiklan akan mendapat manfaat dengan mengetahui sama ada pembeli yang telah dilihat iklan atau tidak.

"Adakah Facebook mahu dolar iklan video? Ya. Pengumuman ini menunjukkan bahawa Facebook sedang mendengar dan bertindak balas kepada masyarakat iklan, yang mahu alat yang lebih baik untuk mengukur hasil daripada pengiklanan di Facebook," dinyatakan oleh seorang penganalisa di firma penyelidikan eMarketer, Debra Aho Williamson.

Firma penyelidikan itu berkata walaupun pasaran untuk promosi video digital dijangka meningkat sebanyak 13% kepada hampir $15 bilion menjelang tahun 2019, pengiklanan TV dijangka meningkat pada masa yang sama sebanyak 2% kepada $78bn.

Williamson berkata "Walaupun video digital tumbuh dengan peratusan dua angka tahun demi tahun, perbelanjaan iklan TV masih dijangka meningkat. Kami tidak melihat perbelanjaan TV jatuh mengorbankan video digital."

Produk baru iklan Facebook itu telah dikeluarkan pada hari Ahad lebih awal daripada 12 Minggu Iklan Kota New York yang ke 12.

Trade12

Butang Tidak Suka Akan Ditambah pada Ciri Sosial Facebook Tidak Lama Lagi

Satu lagi perkara yang Facebook akan melancarkan adalah ciri sosial yang paling diminta, butang tidak suka itu. Ketua Pegawai Eksekutif Mark Zuckerberg mengesahkan mengenai ini selepas bertahun-tahun diminta oleh pengguna-pengguna platform media sosial. Semasa sesi soal jawab di pejabat utama Facebook di Menlo Park, California, Pengasas Facebook dan Ketua Pegawai Eksekutif Mark Zuckerberg menyatakan bahawa platform itu sedang "sangat hampir" kepada mempunyai butang baru, mereka sedang berusahakannya dan tidak lama lagi akan bersedia untuk ujian pengguna.

Mark Zuckerberg berkata, "Orang-orang telah ditanya mengenai butang tidak suka itu selama bertahun-tahun. Mungkin beratus-ratus orang telah bertanya tentang perkara ini, dan hari ini adalah hari yang istimewa kerana hari ini adalah hari yang saya benar-benar mendapatkan untuk mengatakan bahawa kita sedang berusaha di atasnya, dan sangat dekat untuk penghantaran ujian itu. "

The Dislike button will be a way for Facebook users to express empathy, he also added that he doesn’t want it to become a mechanism for users  to “down vote” others  posts on Facebook. The Dislike button will be most suitable for times when clicking “like” on “sad posts” felt insensitive.

Butang Tidak Suka akan menjadi satu cara bagi pengguna Facebook untuk menyatakan empati, dia juga menambah bahawa dia tidak mahu ia menjadi satu mekanisme bagi pengguna untuk "undi ke bawah" pos di Facebook. Butang Dislike akan paling sesuai untuk kalanya klik "like" pada "pos sedih" berasa tidak sensitif.

Mark Zuckerberg menyatakan "Apa yang mereka benar-benar mahu adalah keupayaan untuk menyatakan empati. Bukan setiap masa adalah masa yang baik." Zuckerberg telah selama bertahun-tahun menolak permintaan bagi apa-apa butang untuk mengelakkan sistem pengundian ala Reddit orang seperti berbanding suka di bawah pos seseorang.

Beliau tidak menyatakan bila butang baru itu akan dikeluarkan atau apa yang ia akan dipanggil secara rasmi, tetapi Ketua Pegawai Eksekutif Facebook itu berkata, "Kami mempunyai idea apa yang telah akan menjadi bersedia untuk menguji lama lagi, dan bergantung kepada berapa yang tidak, baik keluarkan lebih meluas. "

Mudah-mudahan, butang tidak suka tidak akan menyebabkan pengguna Facebook tidak menyukai pos masing-masing dan pengguna Facebook akan menggunakannya dengan baik.

Profesor Andrea Forte, seorang pakar dalam media sosial dan penyertaan di Universiti Drexel di Philadelphia berkata, "Butang baru tidak akan menyebabkan pengguna Facebook untuk tiba-tiba mengutuk catatan satu sama lain."

Anda boleh melawat trade12.com untuk maklumat terkini tentang pasaran saham. Cuba dagangan dalam talian, mewujudkan akaun live dan mula meraih keuntungan. Untuk membuat sebahagian besar setiap sesi, membaca isyarat perdagangan terkini dan ulasan Trade12 peristiwa pasaran yang penting. Memulakan trading dalam talian dan menyertai broker forex yang terbaik.

  Dagangan Matawang Asing


  Dagangan Matawang Asing adalah pembelian dan penjualan mata wang. Ia adalah yang terbesar, paling cair, dan yang paling pesat berkembang pasaran kewangan di dunia. Pelanggan boleh memilih mata wang mereka ingin berubah dan meletakkan perdagangan dengan.

  Dagangan CFD


  Kontrak untuk Perbezaan (CFD) Trading ialah satu perjanjian antara dua pihak untuk menukar perbezaan di antara harga pembukaan dan harga penutupan kontrak tertentu. CFD membolehkan anda untuk membuat teori tentang pergerakan harga, sama ada pasaran sedang menaik atau menurun.

  Dagangan Dalam Talian


  Dagangan dalam talian termasuk belian yang kerap dan menjual saham, komoditi, dan pasangan mata wang yang bertujuan untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Ia melibatkan alat-alat analisa teknikal seperti purata bergerak dan pengayun stokastik yang digunakan untuk mengenal pasti saham yang bernilai untuk dibeli pada semasa ini dan membantu pedagang-pedagang dalam proses perdagangan.

Penafian

Artikel-artikel yang disiarkan di laman blog ini tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendapat firma broker matawang asing. Semua kandungan yang disediakan dalam laman web ini bertujuan untuk memberi maklumat sahaja.

Hubungi Kami

Bersosial Media