News Trade12 - Gross Kepada Yellen: Keluar Dari Sifar
Trade12
 
 • Trade12
 • Trade12
 • Trade12

Gross Kepada Yellen: Keluar Dari Sifar


Pengerusi Rizab Persekutuan Amerika Syarikat Janet Yellen telah menerima kritikan yang idak berkesudahan kerana menyebabkan kekeliruan dan ketidakpastian dalam pasaran kewangan global atas spekulasi kenaikan kadar bank pusat yang tidak menjadi sebagaimana jangkaan para analisa yang mencadangkannya pada minggu-minggu sebelumnya.

Bill Gross, yang dikenali sebagai "Bond King" dan pengasas bersama firma global pengurusan pelaburan Pacific Investment Management Company (PIMCO) yang berpangkalan di California global, telah baru-baru menyerang keputusan Yellen untuk menahan kenaikan kadar faedah.

Dalam hujahnya, Gross menekankan bahawa mengekalkan kadar faedah yang rendah untuk lebih lama ialah tidak sama sekali satu langkah yang praktikal, mengatakan bahawa ia adalah "batu ladung ekonomi yang akhirnya merendahkan pertumbuhan ekonomi."

Selain itu, menurut Gross, kadar faedah yang rata hanya "memusnahkan model perniagaan yang sedia ada seperti laporan neraca syarikat insurans hayat dan dana pencen."

Trade12

Beliau mengulangi bagaimana pasaran global kita ada hari ini "bagaikan bermula berjalan kekosongan" disebabkan oleh kadar faedah hampir sifar untuk lebih daripada sembilan tahun sekarang dan bagaimana ia "tidak boleh menyediakan aliran tunai atau keuntungan modal yang diperlukan untuk membiayai janji-janji yang lalu dalam masyarakat yang semakin tua . "

Secara keseluruhan, Gross serius akan kedudukannya, meninggalkan Yellen pesanan yang pendek tetapi tegas, "Keluar dari sifar dan keluar cepat."

Oleh itu, sebagai tindak balas kepada kebimbangan bahawa kadar faedah yang lebih tinggi mungkin mempunyai kesan memburukkan ke atas syarikat Amerika Syarikat dan harga saham, Gross percaya bahawa ia adalah satu dilema yang tidak dapat dielakkan. Walau bagaimanapun, ia adalah lebih baik untuk menanggung akibat yang boleh diterima daripada menangani kematian yang tidak tertanggung dalam jangka masa panjang.

Tambahan pula, kadar faedah yang lebih tinggi memihak memulihkan fungsi tabungan dan memulihkan pelaburan. Gross menegaskan bahawa ia adalah satu langkah "tiada kesakitan, tiada keuntungan".

Beliau menyebut, "Kesakitan jangka pendek? Ya. Keuntungan jangka panjang? Hampir pasti."

Pengkritik lawan Pegawai Fed

Bukan sahaja Yellen tidak disukai oleh pengkritik pasaran tetapi keseluruhan badan pembuat dasar keseluruhan mengambil sebahagiannya daripada kesalahan itu. Perbalahan di kalangan pegawai-pegawai Fed semasa mesyuarat dasar kewangan dua hari pada minggu lepas hanya memburukkan kebimbangan pelabur terhadap prospek dasar bank pusat yang terpenting di dunia itu.

Presiden Fed Atlanta Dennis Lockhart percaya bahawa menunggu lama untuk menaikkan kadar faedah untuk kali pertama dalam hampir satu dekad adalah munasabah. Bagaimanapun, beliau mengakui bahawa keputusan Fed adalah "mendebarkan".

Sementara itu, Presiden Fed San Francisco John Williams berkata kenaikan kadar sebelum hujung tahun ini masih "sesuai" diantara kalangan yang memihak kepada keputusan yang diputuskan.

Trade12

Presiden Fed Richmond Jeffrey Sampang, pada lainnya, adalah skeptis tunggal semasa mesyuarat Fed dua hari pada minggu lalu, dengan alasan bahawa ekonomi Amerika Syarikat adalah dalam keadaan yang lebih baik daripada dahulu dan mampu mengendalikan kadar faedah yang lebih tinggi.

Pandangan dan pendapat yang berbeza oleh beberapa pembuat dasar dan penganalisa pasaran sesama berpotensi memburukkan suasana pasaran, dengan pelabur menjual saham dan beralih kepada bon-bon yang selamat.

Mengapa Hari Ini adalah Sangat Berbeza dari tahun 2008

Yellen kini terperangkap. Dia telah sangat bergantung kepada sejarah ekonomi yang tidak lagi berkesan untuk bergantung kepada dengan kadar ekonomi global sekarang yang sama sekali berbeza.

Rejim kadar faedah yang rendah bermula semasa Krisis Kewangan Global 2008 dengan harapan bank pusat dalam meningkatkan pasaran daripada kegawatan yang tidak diingini. Ini dipercayai untuk mengukuhkan penggunaan kerana ia akan membuka jalan bagi pinjaman kewangan dan perbelanjaan meningkat.

Yang lain percayakan bahawa Yellen sedang menipu, apatah lagi bermain selamat. Walaupun mahu melaksanakan kenaikan kadar pada masa yang secepat mungkin disebabkan oleh pertumbuhan pekerjaan yang kukuh, Yellen masih mendapati ia tidak perlu kerana inflasi adalah dua peratus, jauh di bawah sasaran Fed.

Pada masa yang sama, sesetengah institusi kewangan Amerika juga percaya bahawa kenaikan kadar beransur-ansur akan menyebabkan lebih daripada hanya keperitan yang sedikit, dengan alasan bahawa kadar faedah AS telah begitu rendah sekian lama justuru kebanyakkan bon portfolio telah melibatkan beberapa bon yang dikeluarkan oleh kerajaan pada kadar faedah sifar. Secara spontan, kenaikan kadar akan membawa beberapa institusi kewangan kepada kerugian yang besar.

Persiap diri anda dengan isyarat perdagangan yang terkini dengan melayari laman web kami di Trade12.com. Ulasan Trade12 mempamerkan peristiwa-peristiwa pasaran yang paling penting termasuk saham, indeks, niaga masa hadapan, mata wang, komoditi, dan trend pasaran global yang lain untuk kemudahan pedagang kami. Sini di Trade12, kejayaan anda adalah kejayaan kami!

  Dagangan Matawang Asing


  Dagangan Matawang Asing adalah pembelian dan penjualan mata wang. Ia adalah yang terbesar, paling cair, dan yang paling pesat berkembang pasaran kewangan di dunia. Pelanggan boleh memilih mata wang mereka ingin berubah dan meletakkan perdagangan dengan.

  Dagangan CFD


  Kontrak untuk Perbezaan (CFD) Trading ialah satu perjanjian antara dua pihak untuk menukar perbezaan di antara harga pembukaan dan harga penutupan kontrak tertentu. CFD membolehkan anda untuk membuat teori tentang pergerakan harga, sama ada pasaran sedang menaik atau menurun.

  Dagangan Dalam Talian


  Dagangan dalam talian termasuk belian yang kerap dan menjual saham, komoditi, dan pasangan mata wang yang bertujuan untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Ia melibatkan alat-alat analisa teknikal seperti purata bergerak dan pengayun stokastik yang digunakan untuk mengenal pasti saham yang bernilai untuk dibeli pada semasa ini dan membantu pedagang-pedagang dalam proses perdagangan.

<<<134135>

Penafian

Artikel-artikel yang disiarkan di laman blog ini tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendapat firma broker matawang asing. Semua kandungan yang disediakan dalam laman web ini bertujuan untuk memberi maklumat sahaja.

Hubungi Kami

Bersosial Media